NaslovnicaVijestiIz FIFA-e potvrdili da prave novo klupsko takmičenje

Iz FIFA-e potvrdili da prave novo klupsko takmičenje

Iz FIFA-e je danas potvrđeno kako planiraju napraviti novo klupsko takmičenje do 2021. godine, a koje će nositi ime ‘Superklupsko Svjetsko prvenstvo”.

FIFA pravi novo takmičenje

FIFA pravi novo takmičenje

Španjolska Marca danas je objavila informaciju kako će ovo takmičenje okončati Kup Konfederacija, čiji posljednji osvajač bi trebala biti Njemačka, a na njemu će učestvovati čak 24 kluba sa šest kontinenata.

Još uvijek nisu objavljeni detalji i karakteristike takmičenja, ali plan je da osvajač bude proglašen najboljim klubom na svijetu u protekle četiri godine.

Europa će imati 12 klubova, od čega će četiri mjesta biti rezervisana za osvajače Lige prvaka u posljednje četiri godine, četiri mjesta za finaliste Lige prvaka i preostala četiri će biti dodjeljenja klubovima sa najboljim koeficijentima.

Ukoliko bi se po ovome trenutno računalo, ta lista klubova bi izgledala ovako: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Bayern Munich, PSG, Sevilla, Man City, Dortmund, Benfica, Arsenal i Porto.

Južnu Ameriku bi predstavljali River Plate, San Lorenzo, Atletico Mineiro, Boca Juniors i Atletico Nacional, Afriku Wydad Casablanca (Maroko) i Mamelodi Sundows (Južna Afrika), Aziju Urawa Red Diamonds i Jeobunk Hyundai Motors (oba iz Japana).

[su_oglas]

Sjevernu Ameriku bi predstavljala dva kluba, Pachuca i Club América (oba iz Meksika), te Australiju (Okeaniju) jedan klub, Auckland City sa Novog Zelanda.

Period tokom kojeg će se održati ovo takmičenje je ljeto 2021. godine, s obzirom da tada neće biti Europskog prvenstva, te Copa Americe.

Klubovi će biti podijeljeni u osam grupa od po tri kluba, a najbolji iz svake grupe će ići u četvrtfinale.

Dva kluba koja dođu do finala će ukupno odigrati pet utakmica, pa se nagađa da bi takmičenje moglo trajati oko 20 dana. Lokacija na kojem će se takmičenje održati još uvijek nije poznata, a neki izvore govore kako je Kina idealna za početak.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!