NaslovnicaVijestiIZBJEGAO DRAKONSKU KAZNU: Sudac 'spasio' Edina Džeku!

IZBJEGAO DRAKONSKU KAZNU: Sudac ‘spasio’ Edina Džeku!

Italijanski sudac Gianluca Manganiello, koji je isključio Edina Džeku na utakmici Kupa Italija sa Fiorentinom, nakon čeka je bh. reprezentativac zaradio suspenziju, zapravo ga je spasao drakonske kazne, jer mu je “progledao kroz prste” za ozbiljan incident.

Nogometaš Rome i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko suspendovan je danas na dvije utakmice u Kupu Italije i kažnjen sa 10.000 eura zbog isključenja u utakmici sa Fiorentinom.

Džeko je u srijedu u 72. minutu četvrtfinalne utakmice Kupa dobio crveni karton poslije rasprave sa sudijom Gianlucom Manganiellom.

Na video snimcima se vidi da je Džeko pljunuo sudiju, ali to nije zabilježeno u izvještaju sudije poslije utakmice.

Kako se navodi u saopštenju italijanskog saveza, Džeko je supendovan jer je protestovao zbog sudijske odluke, ali i zato što je prišao sudiji prijetećim stavom koristeći uvredljiv riječnik. Na neki način sudija Manganiello učinio je Džeki uslugu jer da je kojim slučajem savez kojim slučajem razmatrao i pljuvanje Džeko bi dobio mnogo veću kaznu.

Suspenzija će se odnositi na narednu sezonu u Kupu, pošto je Roma ispala iz ovogodišnjeg takmičenja, poslije poraza od 1:7.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!