NaslovnicaVijestiJAMES MILNER OTKRIO: Evo tko je najteži protivnik protiv kojeg je igrao...

JAMES MILNER OTKRIO: Evo tko je najteži protivnik protiv kojeg je igrao u karijeri!

Veznjak Liverpoola James Milner danas je dao zanimljiv intervju u kojem je otkrio ime igrača protiv kojeg najviše ne voli igrati. 33-godišnjak je u Premier ligi debitovao prije čak 17 godina u dresu Leeds Uniteda, a od tada je u ovom takmičenju skupio nevjerovatnih 524 nastupa igrajući za Aston Villu, Newcastle United, Manchester City, te Liverpool.

Milner imenovao Zahu najtežim protivnikom

Tokom tog perioda, suočio se sa nekim od najvećih legendi u povijesti nogometa. Ipak, po njegovom mišljenju, najteže mu je bilo igrati protiv zvijezde Crystal Palacea Wilfrieda Zahe.

U intervjuu za The Guardian rekao je: “Dvaput sam dobio crveni karton zbog prekršaja nad njim, on je jako talentiran igrač. Možete i sami vidjeti koliko je teško nositi se s njim dok ga gledate. Vrlo je lukav i jako je teško igrati protiv njega.”

Otkako igra u Liverpoolu, bivši engleski reprezentativac je dva puta morao napustiti teren zbog crvenog kartona, i oba puta se to desilo nakon prekršaja upravo na Zahi. On je također odgovorio i na izjavu Patricea Evre, koji je ranije ovog mjeseca rekao kako je Milner njegov najteži protivnik sa kojim se suočio u svojoj karijeri.

Bivši defanzivac Manchester Uniteda je za Sky Sports izjavio: “Bio sam ofanzivni bek i on bi me pratio svugdje, nije se odvajao od mene. Bio sam toliko frustriran da sam mu jednom rekao ‘samo idi napadaj i pusti me na miru’. Kada sam igrao u derbiju protiv Manchester Cityja, on me čuvao. Kada sam igrao protiv Liverpoola, on me ponovo čuvao. On je igrač koji me je najviše nervirao u karijeri.”

Na pitanje zašto nije odabrao Messija kao najtežeg protivnika, Evra je dodao: “Igrao sam protiv Messija mnogo puta. Kada je na krilnoj poziciji nije ga teško čuvati, ali sam se mogao nositi s njim. Kada ode u sredinu, tada nastaje problem.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!