NaslovnicaVijestiJose Mourinho: Costa je sretan u Chelseaju, ali...

Jose Mourinho: Costa je sretan u Chelseaju, ali…

Trener londonskih “plavaca”, Jose Mourinho, izjavio je da je Diego Costa sretan u Chelseaju, ali je odbio isključiti mogućnost njegovog povratka u Atletico Madrid u skorijoj budućnosti.

costa mourinho

Španjolski reprezentativac brazilskih korijena je postigao samo četiri gola ove sezone, a priznao je da oktobru da je imao problema sa težinom zbog kojih nije mogao uhvatiti pravu formu.

27-godišnjak, koji je u zapadni London stigao iz Atletico Madrida za 32 miliona funti u julu 2014. godine, postigao je 21 gol u dresu Chelseaja prošle sezone, ali ove sezone igra ispod svih očekivanja.

To najbolje pokazuju njegove frustracije kada je ostavljen na klupi za rezerve igrače na utakmici protiv Tottenhama prošlog mjeseca gađao Mourinha markerom za trening. Costa se za to ispričao, ali je ujedno bacio i sumnju na budućnost u klubu izjavivši da ne isključuje povratak na Vicente Calderon.

Jose Mourinho je rekao svoje mišljenje o cijeloj situaciji.

“On nije potvrdio da će se vratiti u Atletico, samo je rekao da se nikad ne zna u nogometu. Felipe Luis je jedan primjer, Fernando Torres drugi.”

“Atletico Madrid je odličan klub, La liga je odlična liga, stoga, zašto 28-godišnjak ne bi razmišljao o opciji povratka tamo? Ne vidim u čemu je problem. On je sada sretan ovdje. Mislim da ima još oko tri godine ugovora, tako da ne vidim problem zašto ne bi ostao u klubu još tri godine.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!