NaslovnicaVijestiJose Mourinho imenovao najboljeg igrača svih vremena!

Jose Mourinho imenovao najboljeg igrača svih vremena!

Jose Mourinho nije imenovao Cristiana Ronalda i Lionel Messija kao jedne od najboljih igrača svih vremena i umjesto njih je izabrao bivšeg brazilskog napadača Ronalda Luisa Nazario de Limu.

Jose Mourinho imenovao

Tko je najveći nogometaš na svijetu je pitanje koje se često postavlja, a mnogima je odgovor bio peterostruki pobjednik Zlatne lopte Ronaldo ili Messi, ali za Mourinha to nije tako.

Bivši menadžer Real Madrida na LiveScoreu je pitanje tko je najbolji igrač ikad, odgovorio je da je to Ronaldo Nazario, s kojim je radio u Barceloni, rekavši: “Ronaldo, El Fenomeno. Cristiano Ronaldo i Leo Messi imali su duže karijere, oni su ostali na vrhu svaki dan tijekom 15 godina.”

“Međutim, ako strogo govorimo o talentu i vještini, nitko ne može nadmašiti Ronalda [Nazario]. Kada je bio u Barceloni s Bobbyjem Robsonom, shvatio sam da je najbolji igrač kojeg sam ikad vidio kako izlazi na teren.”

“Ozljede su ubile karijeru koja bi mogla biti još nevjerojatnija, ali talent koji je imao taj 19-godišnji dječak bio je nešto nevjerojatno.”

Ronaldo je igrao samo jednu sezonu za Barcelonu 1996/97, prethodno je igrao dvije godine za PSV, a postigao je nevjerojatnih 34 gola u 37 utakmica.

Nakon što su obrili svjetski rekord za naknadu transfera od 13.2 milijuna funti, Barcelona ga je prodala godinu kasnije kada su pregovori o novom ugovoru stagnirali, a zatim je oborio još jedan svjetski rekord za naknadu za transfer od 19.5 milijuna funti.

Do 1997. godine i u dobi od samo 21 godinu, Brazilac je dva puta osvojio nagradu FIFA World Player of the Year i nastavlja je osvajati treći put 2002. godine.

Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, ali misterija oko njegove odsutnosti u finalu, kada je bio izvan tima, a zatim ponovno ušao, ukrao je sve naslove dok je Brazil izgubio od domaćina Francuske.

Potom je propustio veliki dio tri sezone s nekoliko ozljeda koljena za Inter, što je bio početak problema koji su značili da nikada nije dovoljno iskoristio potencijal koji je imao, iako je imao nevjerojatnu karijeru.

Brazilac je zabio 352 gola u 518 nastupa u svim natjecanjima u klupskoj karijeri, a bez ozljeda moglo je biti i bolje.

Naravno da su Messi i Cristiano Ronaldo igrali na potpuno novu razinu sa svojim rekordima golova, ali El Fenomeno je još uvijek jedan od najboljih svih vremena, sigurno Mourinho tako misli.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!