NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO OTKRIO: Evo zbog čega Alexis Sanchez nije bio pozvan za...

JOSE MOURINHO OTKRIO: Evo zbog čega Alexis Sanchez nije bio pozvan za današnju utakmicu protiv Brightona!

Manchester United je danas pretrpio neočekivan poraz na gostovanju kod Brightona rezultatom 3-2, a Jose Mourinho otkrio je kako jedna od najvećih zvijezda njegovog tima nije bila pozvana za ovaj susret zbog navodne povrede.

Sanchez nije igrao zbog povrede

Bivši igrač Arsenala je nastupao na predsezonskim utakmicama ‘Crvenih vragova’, a također je odigrao i svih 90 minuta protiv Leicester Cityja (2-1) u prvom kolu Premier lige prošlog petka.

[su_bet365_100bonus]

Unatoč tome što Mourinho na press konferenciji pred današnju utakmicu nije spomenuo da je Čileanac povrijeđen, ipak ga je odlučio izostaviti sa liste pozvanih igrača. Portugalac je o toj odluci rekao: “Alexis je trebao igrati, ali se pojavio mali problem, tako da smo odlučili dati priliku drugom igraču.”

Igrač koji ga je zamijenio je Anthony Martial, koji nije mnogo toga pokazao danas, baš kao ni ostatak tima. Brighton je postigao gol za vodstvo u 25. minuti, a strijelac je bio Glenn Murray, da bi samo dvije minute kasnije za 2-0 pogodio Shane Duffy. Nakon toga, u 34. minuti gol za 2-1 je postigao Romelu Lukaku, da bi deset minuta kasnije na 3-1 povećao Pascal Gross iz penala.

[su_bet365_koeficijenti]

S tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a Mourinho je početkom drugog dijela u igru uveo Jessea Lingarda i Marcusa Rashforda umjesto Andreasa Pereire i Juana Mate, kao i Marouanea Fellainija u 60. minuti umjesto Anthonyja Martiala, ali to mu nije pomoglo. Ipak, utješni gol iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3-2 postigao je Paul Pogba, koji je i danas nosio kapitensku traku.

Jose je nakon poraza u intervjuu za BBC izjavio: “Kažnjeni smo za dvije greške koje smo napravili, za mene je to opis današnje utakmice. Napravili smo nevjerovatne greške u ključnim trenucima, greške koje su nas ‘ubile’. Posebno taj treći gol, vratili smo se u igru pri rezultatu 2-1, ali treći gol nas je ubio. Ovog tjedna smo se dobro pripremali i očekivao sam da će tim kolektivno biti bolji. Napravili smo osnovne greške koje su od moguće pobjede za nas napravile nemoguću misiju.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!