NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO OTKRIO PRAVI RAZLOG: Evo zbog čega je Chelsea prodao Salaha!

JOSE MOURINHO OTKRIO PRAVI RAZLOG: Evo zbog čega je Chelsea prodao Salaha!

Donedavni trener Manchester Uniteda Jose Mourinho negirao je tvrdnje kako je on donio odluku o prodaji Mohameda Salaha u vrijeme dok su obojica bili u Chelseaju, te dodao kako je on igrao ključnu ulogu u njegovom razvoju.

Jose Mourinho nije prodao Salaha

Egipatski reprezentativac se baš i nije proslavio na Stamford Bridgeu, odakle je dva puta odlazio na posudbe, prije nego što je Roma odlučila otkupiti njegov ugovor. Od tada je krenuo njegov nevjerovatan uspon, te je oborio brojne rekorde u Liverpoolu i Premier ligi i smatra se trenutno jednim od najboljih igrača na svijetu.

Međutim, Mourinho je priznao kako nije želio da Salah napusti Chelsea, te dodao kako je on bio taj koji ga je i doveo u London. U intervjuu za beIN Sports je rekao: “Kada je u pitanju Salah, rečeno je mnogo stvari koje nisu istina. Ljudi pokušavaju okriviti mene za njegovu prodaju, a ja sam onaj tko ga je doveo u Chelsea. Igrali smo protiv Basela u Ligi prvaka, u to vrijeme je Salah bio još uvijek dječak. Kada igram protiv određenog tima, analiziram njihove igrače neko vrijeme i ponekad mi se svidi neki od njih.”

“Doveo sam tog dječaka, natjerao klub da ga plati. U to vrijeme smo već imali sjajne igrače u napadu, kao što su Salah i Willian, vrhunski talenti. Uprkos tome, poručio sam da dovedu Salaha, koji nije igrao toliko blizu golu kao sada. Bio je samo izgubljeni dječak u Londonu, izgubljen u novom svijetu. Radili smo s njim da postane bolji, ali on je želio igrati, a ne čekati.”

“Zatim smo ga odlučili poslati na posudbu u Italiju, državu koju jako dobro poznajem. Tamo taktički detalji dolaze do izražaja, Fiorentina je dobar tim za razvoj, gdje je mogao igrati bez pritiska za osvajanje titule. Kada su ga odlučili prodati, to nije bila moja odluka, ja sam ga doveo, ne prodao. Moj odnos s njim je bio dobar, i još uvijek je dobar. Mislim da ne žali zbog tog odlaska jer je sve pošlo po planu za njega, dobro je napredovao. Međutim, u to vrijeme je bio samo dječak sa velikom željom da igra svakog tjedna, a to mu nismo mogli ponuditi.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!