NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO POTVRDIO: Evo koliko dugo će Alexis Sanchez odsustvovati s terena...

JOSE MOURINHO POTVRDIO: Evo koliko dugo će Alexis Sanchez odsustvovati s terena zbog navodne povrede!

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho izjavio je kako će jedna od najvećih zvijezda njegovog tima Alexis Sanchez sa terena odsustvovati ‘dugo vremena’, nakon što je pretrpio novu povredu noge na treningu ranije ovog tjedna.

Sanchez ne igra do kraja godine

Čileanac je u jako lošoj formi krenuo u novu sezonu, a bio je u potpunosti izostavljen sa liste igrača pozvanih za utakmicu Lige prvaka protiv Young Boysa u utorak, u kojoj je njegov tim slavio minimalnim rezultatom. I dok su mnogi očekivali kako će se vratiti u tim, odnosno u početnih jedanaest, za subotnje gostovanje kod Southamptona, on je navodno povrijedio tetivu noge na predzadnjem treningu pred tu utakmicu, te bi trebao odsustvovati čak do kraja godine.

Mourinho je na press konferenciji rekao: “Još nije bilo skeniranja, ali Alexis Sanchez je iskusan, zna što je povreda. Također, s obzirom na moje iskustvo, samo zbog bolnog vriska i načina na koji se ta povreda dogodila, znam da će odsustvovati dugo vremena. Nije u pitanju mala mišićna povreda zbog koje bi izostao tjedan ili deset dana. I Alexis i ja smatramo kako je povreda daleko veća nego ona koju je imao Lindelof, a njegova nije bila nimalo laka. Mislim da Alexis ima ono što ja nazivam ‘agresivnom’ mišićnom povredom.” Portugalski stručnjak je zatim dodao: “Ne želim riskirati izjavivši koliko bi dugo trebao odsustvovati, ali s obzirom na iskustvo koje imam, rekao bih da neće igrati više ove godine.”

Ukoliko je njegova procjena točna, Alexis Sanchez će propustiti možda i najteži period u sezoni za ‘Crvene vragove’, s obzirom da ih očekuje čak devet utakmica do drugog januara. Za to vrijeme, Sanchez neće imati priliku zaigrati protiv svog bivšeg kluba Arsenala, a također će sredinom decembra propustiti i gostovanje na Anfieldu kod najvećeg rivala Liverpoola. Čileanski reprezentativac bi se na teren mogao vratiti početkom januara za utakmicu trećeg kola FA Kupa, ili za utakmicu protiv Tottenhama 13. januara.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!