NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO PRIZNAO: Zvijezda Manchester Uniteda ga molila da prestane javno kritikovati!

JOSE MOURINHO PRIZNAO: Zvijezda Manchester Uniteda ga molila da prestane javno kritikovati!

Donedavni trener Manchester Uniteda Jose Mourinho priznao je kako ga je jedna od zvijezda tima zamolila da ju ne kritikuje javno. Portugalac je dobio otkaz na Old Traffordu u decembru nakon što se posvađao sa brojnim igračima, uključujući Paula Pogbu i Lukea Shawa, koje je često napadao javno u medijima.

Zvijezda Manchester Uniteda molila Mourinha

Iako su navodno čelnici Uniteda u njegovom ugovoru uključili klauzulu koja mu zabranjuje da priča o detaljima iz kluba u slučaju da ode, on je dao zanimljivu izjavu, koja se po svemu sudeći odnosila na jednu od zvijezda ‘Crvenih vragova’.

U intervjuu za beIN Sports on je rekao: “Postoje neki igrači koje kad kritikujete, oni odgovore na najbolji mogući način, kao što je to bio Didier Drogba. Međutim, postoje i oni sa drugačijim mentalitetom, kod kojih reakcija nije najbolja. To su igrači koji su imali lakši društveni život, koji su se lakše izborili da zaigraju na najvišem nivou, sve im je bilo suviše lako.”

“Neki od njih ne reaguju na isti način. Imao sam igrača koji mi je vrlo ljubazno rekao ‘molim vas, kada me želite kritikovati, možete li to uraditi privatno?’. Odgovorio sam mu ‘privatno? zašto?’, na što je on rekao ‘jer je riječ o mom ugledu pred ostalim igračima, kada me kritikujete ne osjećam se ugodno’. Prije su treneri kritikovali bez ikakvih problema, a danas morate biti pažljivi u načinu na koji se odnosite sa određenim igračima.”

Iako nije rekao o kome točno je riječ, mnogi smatraju kako je u pitanju Paul Pogba, sa kojim je imao mnogo problema u posljednjih godinu dana. Koliko je bio nezadovoljan načinom na koji Mourinho vodi tim vjerovatno pokazuje činjenica da je Francuz od dolaska Solskjaera na sedam utakmica postigao pet golova i podijelio četiri asistencije, što je daleko bolji učinak nego što je imao pod vodstvom Portugalca u cijelom prvom dijelu sezone.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!