NaslovnicaVijestiJosep Maria Bartomeu izašao iz pritvora, oglasio se sud

Josep Maria Bartomeu izašao iz pritvora, oglasio se sud

Afera “Barcagate” drma španjolsku nogometnu javnost, a bivši predsjednik Barcelone Josep Bartomeu oslobođen je danas iz pritvora, dan nakon što je uhapšen u okviru istrage o optužbama za neadekvatno upravljanje i poslovnu korupciju.

U saopštenju iz suda navodi se da je Bartomeu, koji je bio predsjednik Barcelone između 2014. i 2020. godine, i njegov bivši savjetnik iskoristili pravo da ne daju izjavu na sudu, te da se sudac saglasio sa njihovim uslovnim izlaskom iz pritvora.

Bartomeu je bio među četiri osobe koje su povezane sa klubom a koje su uhapšene juče u okviru istrage o navodnim prekršajima u vezi sa imovinom i nizom koruptivnih radnji.

Direktor Barcelone Oscar Grau i direktor pravne službe kluba Roman Gomez Ponti oslobođeni su odmah juče, dok su Bartomeu i Masferrer proveli noć u pritvoru.

Istraga o Bartomeuu i Barceloni počela je u svibnju prošle godine, a proistekla je iz izvještaja radio stanice Cadera Ser u veljači 2020. godine u kojem je otkriveno da je klub angažovao kompanije za nadzor aktivnosti na društvenim medijima dok je Bartomeu bio predsjednik.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!