NaslovnicaVijestiJURGEN KLOPP IH OPTUŽIO: Oni su glavni krivci za dominaciju Manchester Cityja!

JURGEN KLOPP IH OPTUŽIO: Oni su glavni krivci za dominaciju Manchester Cityja!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp uputio je optužbe na račun drugih trenera u Premier ligi, izjavivši kako su oni glavni krivci za ovoliku dominaciju Manchester Cityja u posljednje dvije sezone.

Klopp optužio ostale trenere

Njegov Liverpool trenutno zaostaje dva boda za ‘Građanima’ u Premier ligi, unatoč tome što nije izgubio niti jednu od 13 odigranih utakmica. Uprkos tome što je sretan sjajnim startom sezone, njemački stručnjak ne krije frustracije zbog pristupa ostalih timova u ligi na utakmicama protiv Manchester Cityja.

On je u intervjuu za Sky Sports rekao: “Mnogo timova igra kontranapade protiv nas. Nemaju isto poštovanje prema nama kao što imaju prema Manchester Cityju. Kada ih gledate protiv Cityja, zapitate se što rade. Tjedan dana kasnije igraju protiv nas i žele čak i pobjedu. City zaslužuje to poštovanje, ali im je dosta lakše, jer mi moramo biti sto posto koncentrirani kroz cijelu utakmicu.”

‘Redsi’ su u srijedu navečer pretrpjeli poraz na gostovanju kod Paris Saint-Germaina u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka, a rezultat na Parku prinčeva je glasio 2-1 za domaćina. Klopp je bio vidno iznerviran nakon poraza, te je optužio igrače PSG-a kako su u drugom poluvremenu utakmice simulirali i ‘krali’ vrijeme.

Tom prilikom je rekao: “Mislim da smo tri puta zaredom osvojili nagradu fair play u Engleskoj, a danas smo izgledali kao mesari. Imali smo šest, sedam, osam žutih kartona i bili smo blizu toga da dobijemo crveni karton. Da, bilo je par prekršaja koji su bili za žuti karton, ali sve ostalo je nevjerovatno. Suci moraju biti pripremljeni za utakmice poput ove, a ovaj nije bio pripremljen.”

Njegovom timu je sada pod svaku cijenu potrebna pobjeda protiv Napolija u posljednjem kolu grupne faze na Anfieldu, a ta utakmica je na rasporedu 11. decembra.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!