NaslovnicaVijestiJürgen Klopp: James Milner je kompletan nogometaš

Jürgen Klopp: James Milner je kompletan nogometaš

Posljednjih sedmica svi svjetski mediji pišu o “novoj eri” Liverpoola pod vodstvom novog trenera, Jürgena Kloppa. Nijemac je u subotu u debitantskoj utakmici na klupi Liverpoola, iako sa znatno oslabljenim sastavom zbog povreda, odigrao neriješeno protiv Tottenhama u gostima.

klopp

Klopp je poznat po tome što od svakog igrača očekuje maksimalno zalaganje, a to su mu igrači i ponudili u subotu. Naravno, ni on njima nije ostao dužan, i u intervjuu poslije utakmice je pohvalio pristup svog tima.

“Nemamo magičnu prašinu da pospemo po njima i da im kažemo ‘a sada igrajte”. Oni već znaju kako igrati”, izjavio je njemački stručnjak, a zatim se osvrnuo i na perfomanse pojedinih igrača, u čiji kvalitet ne sumnja:

“Nisam siguran koliko ovakvih utakmica ste vidjeli od Adama Lallane? Poznajem ga iz Southamptona i znam da on može još 20-30 posto više od ovoga. Philippe Coutinho? Mislite li da može igrati bolje nego danas? Naravno da može.”

“Lucas? Sumnjate u to da on može mijenjati strane i prebacivati loptu s jedne na drugu stranu? Naravno da može. Emre Can? Može li on naučiti upravljati tempom utakmice? Svakako da može naučiti. Milner? James Milner je kompletan nogometaš, izuzetan profesionalac.”

Nakon toga se osvrnuo i na igru svoga tima: “Mislite li da ih trebam učiti tehničke aspekte igre? Ne, oni već znaju. Sve što trebam uraditi je da im pomognem da pokažu to što znaju.”

Klopp će narednu priliku za prvu pobjedu na klupi “Redsa” imati u četvrtak, kada na Anfield dolazi ruski Rubin Kazan u okviru Europa lige.

[touchcarousel id=’1′]

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!