NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: On je zvijezda i ima veliku budućnost u Liverpoolu

Jurgen Klopp: On je zvijezda i ima veliku budućnost u Liverpoolu

On je zvijezda i ima veliku budućnost u Liverpoolu, riječi su njemačkog stručnjaka i trenera Liverpoola. Jurgen Klopp tvrdi da Christian Benteke ima budućnost na Afnieldu. Ovaj 25-godišnji napadač je bio na klupi u tri od Liverpoolove posljednje četiri utakmice uprkos tome što je njihov jedini zdrav napadač.

On je zvijezda i ima veliku budućnost u Liverpoolu

Jedini meč belgijskom igraču kojeg je zapravo počeo je u trećem kolu FA kupa u utakmici protiv Exetera – i vjerovatno će da se pojavi u uzvratnom susretu večeras.

Klopp je također negirao špekulacije da je odustao od 32.5 miliona funti vrijednog pojačanja iz Aston Ville i rekao: “Naravno da ima budućnost – to nije upitno.”

Benteke je stavljen na klupu poslije Liverpoolovog poraza od West Hama (2-0) na početku januara.

Klopp je igrao sa ofanzivnim veznjakom Robertom Friminom u ulozi centralnog napadača u tri utakmice, protiv Stoke-a u Capital One kupu, Arsenala i Manchester Uniteda u Premiershipu.

Ovakva formacije je uvjerenje da Klopp želi da mu napadači više trče po terenu.

“Moramo misliti o tome kako da stvaramo šanse.”

“Prije svega ne možemo se nadati da dobijemo loptu u kazneni prostor, a onda da je možda Christian pospremi u gol.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

“U tom slučaju morate da pogledate kako se sve uklapa, imali smo utakmice sa Robertom i Christanom, u ovom trenutku to ne radi, ali ne znači da više nikada ne možemo igrati njih dvojcu u istom sastavu.”

“U ovom trenutku se ne uklapa baš dobro, tako da moramo razmišljati o tome kako bi olakšali za igrače da pokažu svoju sposobnost.”

“Volio bi da ga uvedem u igru dok vodimo 2-0, da bi on postigao koji gol i napravio rezultat 3 ili 4-0, to bi bila potpuna suprotnos sadašnjoj situaciji.”

Klopp je otkrio da je sreo Bentekea i njegovog agenta u 2013. godini na aerodromu u Dusseldorfu još kada je bio menadžer Borussije Dortmunda, a napadač je tad tek završio svoju prvu sezonu u Aston Villi.

Dogovor se nikada nije ostvario, ali je on je imao veliko poštovanje prema bivšem treneru Brendan Rodgersu koji ga je doveo prošlo ljeto, tako da se ne radi o igraču kojeg Liverpool ne želi imati.

“Mi (u Dortmundu) smo ga gledali u mnogo utakmica, čuvanje lopte, tehničke vještine, naravno udarci glavom, ali ne samo to, završnica i sve ove stvari.

“Od svih tih stvari, on je kompletan napdač, ali na kraju morate da se potrudite i radite naporno za to.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!