NaslovnicaVijestiJurgen Klopp pred Tottenham: Ne razmišljamo o rekordima!

Jurgen Klopp pred Tottenham: Ne razmišljamo o rekordima!

Liverpool je neporažen u prvih 20 kola Premier lige, i to uz samo jedan remi (protiv Manchester Uniteda), te se polako nameće pitanje mogu li Redsi ponoviti podvig Arsenala i završiti sezonu bez poraza.

“Gospode Bože, ko vas šalje da postavljate takva pitanja? Ni na sekund nisam na to pomislio niti imam namjeru da o tome mislim. Da razmišljamo o bilo kakvim rekordima ne bismo imali nijednu pobjedu do sada. To je to. Niko nije postavio rekord zato što je to želio. Moramo da budemo fokusirani. Moj jedini problem u ovom trenutku je Tottenham, kako razmišljaju i kako igraju. Jedina briga koju sada imam”, odgovorio je Klopp na samom početku konferencije.

“Očekujem organizovanu ekipu Tottenhema koja će sigurno staviti akcenat na odbranu i kontranapade. Ali, oni su previše kvalitetan tim da bi radili samo to cijelu utakmicu. Imaju Eriksena, Allija, Lo Celsa, mnogo veznjaka koji mogu da kreiraju napade. Imaju i Sona i Mouru, Auriera i Sessegnona koji su brzi. Naravno, ne možemo da budemo potpuno sigurni kako će oni igrati, ali iz onoga kako su igrali protiv Uniteda možemo da izvučemo neke zaključke. Analize nikada ne mogu da budu potpuno tačne, kao i ostali tako i mi želimo da budemo nepredvidivi”, dodao je Nijemac.

U duelu sa Tottenhamom, Klopp neće moći da računa na Jamesa Milnera i Nabyja Keitu:

“James i Naby nisu na raspolaganju. Imaju povrede mišića, različite. Vidjećemo koliko će se brzo oporavljati. Kada im ljekari daju zeleno svjetlo pridružiće nam se. Sigurno ne ovog i sljedećeg vikenda, za kasnije ćemo vidjeti. Matip je trenirao samostalno, Shaqiri je trenirao normalno. Lovren i Fabinho će sljedeće sedmice biti u punom treningu”.

Ono što engleski novinari uvijek spremno dočekaju su okršaji Kloppa i Mourinha – “normalnog” i “posebnog”.

“Normalni je sasvim ok. Nema ništa posebno u meni, nažalost. Jedino što ja znam je da radim sa strašću ono u čemu sam dobar, da radiš sa sjajnim ljudima kojima si okružen, trenerima, igračima i svim drugim ljudima. Svi rade ono što treba, rade to dobro i ja sam na kraju zadovoljan. Nema u tome ničega posebnog, to je normalno”, rekao je Klopp.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!