NaslovnicaVijestiJuventus dovodi pojačanje iz Real Madrida?

Juventus dovodi pojačanje iz Real Madrida?

James Rodriguez, ofanzivni veznjak Real Madrida i kolumbijske reprezentacije, potencijalno je pojačanje Juventusa, što je potvrdio generalni menadžer Juvea Giuseppe Marotta.

pojačanje

Rodriguez je prošlog vikenda rekao da bi mogao napustiti klub zbog male minutaže kod trenera Zinedina Zidanea, čime je dao potvrdu spekulacijama koje traju mjesecima, a koje kolumbijskog nogometaša već izvjesno vrijeme sele izvan Madrida.

“Sve ovisi o tome što učiniti u prijelaznom roku. Moramo poštujemo stanje u klubu, ali Juvenuts želi biti među najboljima na svijetu i to će uvijek biti naš cilj. Prije četiri ili pet godina sigurno ne bismo sebi mogli dopustiti da potrošimo onoliko koliko smo potrošili na (Gonzala) Higuaina ili (Miralema) Pjanića, ali sada možemo “, rekao je Marotta za Gazzetta dello Sport.

On je dodao da je potencijal kluba skočio zahvaljujući odličnom poslu koji obavlja predsjednik Andrea Agnelli.

“To znači da možemo sebi da dozvoliko velike investicije u sportski dio, a svakako tim putem želimo nastaviti”, naveo je Marotta.

Mediji su spekulirali da je Juventus zainteresiran i za Juliana Draxlera iz Wolfsburga, iako je nogometaš prije 18 mjeseci odbio ponudu torinskog kluba.

“Nemoguće je da Draxler dođe u Juventus, pošto nam je mnogo zasmetalo kada nas je odbio. Ako jednom odbiješ priliku, Juventus će potražiti nekog drugog”, rekao je Marotta.

On je dodao da je klub blizu potpisivanja ugovora s Mattiom Caldarom iz Atalante, ali da bi on u Juventus prešao tek 2018. godine.

Nogometaš Zenita Axel Witsel mogao bi postati novo pojačanje Juventusa kada mu na kraju sezone istekne ugovor s ruskim klubom, a Marotta je nagovijestio da su crno-bijeli zainteresirani za Stevena Nzonzija iz Seville.

“Imamo dobar odnos sa Sevillom i raspitaću se. Ako bi se investicija pravila na dugoročnom planu, bilo bi pogrešno da ne iskoristimo priliku”, naveo je Marotta.

Nakon 17 kola u Seriji A, Juventus je prvi na tablici sa 42 boda, sedam bodova više od drugoplasirane Rome.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!