NaslovnicaVijesti"Kevin De Bruyne me je uvjerio da odem iz Liverpoola"

“Kevin De Bruyne me je uvjerio da odem iz Liverpoola”

Napadač Liverpoola Divock Origi priznao je kako ga je jedan od ključnih igrača Manchester Cityja Kevin De Bruyne uvjerio da ovog ljeta ode na posudbu u Wolfsburg, za koji je 26-godišnjak igrao prije dolaska na Etihad.

Napadač Liverpoola priznao kako mu je De Bruyne predložio odlazak

De Bruyne je proveo 18 mjeseci igrajući za Wolfsburg nakon odlaska iz Chelseaja početkom 2014. godine.

Tokom tog vremena postao je jedan od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, te je na ljeto sljedeće godine prešao u Manchester City u transferu vrijednom 74 miliona eura.

Origi se nada da će napredovati u Wolfsburgu baš poput svog reprezentativnog kolege.

“Možda mogu dobiti neku inspiraciju od De Bruynea, ali moram napredovati na svoj način”, rekao je Origi za belgijske medije.

[su_watch_live_football]

“Svaki igrač piše svoju priču, a ovaj klub je trenutno najbolje mjesto za mene. Razgovarao sam sa svojim predstavnicima o ovom transferu, a također i sa Kevinom De Bruyneom koji mi je pomogao u odluci. Potvrdio je kako je u klubu sve dobro.”

“Rekao mi je da je Wolfsburg stabilan i ambiciozan klub sa savršenim trening centrima i dobrim navijačima, te da je to savršeno okruženje za napredak. Baš ono što mi je trebalo…”

Ipak, za 22-godišnjaka i ne ide sve po planu. U pet ligaških nastupa postigao je tek jedan gol, a njegov klub se trenutno nalazi na 12. poziciji sa tek sedam osvojenih bodova iz isto toliko odigranih utakmica.

[su_bonus]

[touchcarousel id='2']

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!