NaslovnicaVijestiKlopp nakon pobjede: Koga briga za stanje na tabeli?!

Klopp nakon pobjede: Koga briga za stanje na tabeli?!

Prvak Engleske slavio je u derbiju trećeg kola Premier lige protiv Arsenala rezultatom 3:1, te zauzima drugo mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao i vodeći Leicester, te trećeplasirani Everton.

Redsi su dominirali utakmicom, ali je pobjeda stigla posle preokreta. Alexandre Lacazette je doveo Arsenal u vođstvo, da bi zatim Sadio Mane, Andy Robertson i Diogo Jota donijeli tri boda domaćima.

“Arsenal je dao gol iz prvog kontranapada. Mi nismo imali sreće u toj situaciji, ali smo poslije igrali nevjerovatan nogomet. Momci su zaista bili fantastični”, rekao je njemački stručnjak.

Grešku kod gola gostiju napravio je Robertson.

“Napravio je grešku i to je to. Nema nikakvih problema. Reakcija poslije toga je bila sjajna. Sva tri gola su odlična, ali Robov posebno. Naš bek (Arnold) je asistirao našem drugom beku”.

Diogo Jota je upisao gol na debitantskom nastupu, poslije svega osam minuta na terenu.

“Veoma sam srećan zbog njega. On je vrhunski momak. Teško je unaprijediti naš tim, ali njega smo pratili dvije, tri godine i sada je naš”.

Klub sa Anfielda ima sve tri pobjede na startu prvenstva.

“Imamo težak raspored od početka. Leeds, poslije Chelsea, sada Arsenal koji je u naletu. Vau… To su zaista neugodni rivali. Dobar je osjećaj zbog pobeda”.

Poput Redsa, maksimalni učinak i devet bodova na tabeli imaju i Leicester i Everton.

“Carlo Ancelotti radi sjajan posao u Evertonu, to me uopšte ne iznenađuje. Leicester je Leicester, ekipa koja igra dobar nogomet. Ali, koga briga u ovom momentu za stanje na tabeli? Tek smo počeli”, zaključio je Jurgen Klopp.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!