NaslovnicaVijestiKlopp nakon pobjede nad Brightonom: Mi nismo cirkus!

Klopp nakon pobjede nad Brightonom: Mi nismo cirkus!

Jurgen Klopp nakon pobjede nad Brightonom rekao je kako njegov tim nije briljirao u tom meču, ali i da je rezultat bitniji od ‘umjetničkog dojma’, jer oni “nisu cirkus, nisu Harlem Globetrottersi”.

Redsi su izvukli pobjedu u tom duelu poslije pogotka Mohameda Salaha sa bijele tačke, i to nakon spornog prekršaja u kaznenom prostoru. Bila je to prva pobjeda za Liverpool poslije poraza od Manchester Cityja u Premier ligi i Wolverhamptona u FA kupu.

Njemački stručnjak je priznao da njegov tim može da odigra bolje, ali je naglasio da nije naročito važno što njegov tim nije zablistao u meču u kojem je bio jasan favorit.

“Nije ovo bilo naše najbolje izdanje ove sezone u pojedinim parametrima, ali je bilo najzrelije. Mi nismo cirkus, mi nismo Harlem Globetrottersi. Moramo da ostvarimo rezultat. Svako može da pobijedi kada ima dobar dan, mali broj timova to može da učini kada ima prosječan dan, a još manji kada ima loš. Mi nismo imali loš dan, ali jesmo težak jer moramo da kažemo da Brighton igra veoma dobro”, naglasio je Klopp.

Klopp je, takođe, istakao da je za njegov tim bilo važno da dođe do trijumfa poslije dva poraza.

“Nije to zato što je poraz došao od Cityja, ali je bilo važno. Ako kao jockey padnete sa konja, najvažnije je da se odmah vratite na njega. Da li vi koristite tu izreku u Engleskoj? Svakako imate više konja nego mi, možda smo je i ukrali od vas. Dobro je, važno je što smo pobijedili, ali nismo očajavali posle dva poraza”, rekao je njemački stručnjak.

Liverpool poslije 18. pobjede drži čelo tablice sa 57 bodova, sedam više od Manchester Cityja, koji tek u ponedjeljak dočekuje Wolverhampton. Treći je Tottenham sa 48 bodova, ali takođe i utakmicom manje, pošto u nedjelju igra sa Manchester Unitedom.

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!