NaslovnicaVijestiKlopp nakon preokreta: Imali smo sreće, Salah je svjetska klasa!

Klopp nakon preokreta: Imali smo sreće, Salah je svjetska klasa!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp nakon preokreta protiv Crystal Palacea izjavio je kako je njegov tim imao sreće, u utakmici u kojoj je Salah sa dva gola bio najzaslužniji za nova tri boda.

Redsi su protiv Crystal Palacea slavili rezultatom 4:3 na Anfieldu posle preokreta, pošto su gosti vodili od 34. minutu golom Androsa Townsenda. Liverpul je preuze vođstvo posle osam minuta drugog poluvremena golovima Salaha i Roberta Firmina, pre nego što je James Tomkins poslije asistencije Luke Milivojevića dao nadu Palasu. Međutim, sve dileme razriješio je Salah drugim golom, nakon greške golmana Hulijana Speronija, a u nadoknadi vremena viđen je po pogodak na obe strane, kada su strijelci bili Sadio Mane i Max Meyer.

“Osjećam veliko olakšanje. Znali smo da će iz različitih razloga utakmica biti teška. Crystal Palace tradicionalno ima dobre rezultate protiv Liverpoola, a zbog njihove fizičke spreme bilo je jasno da će prvo poluvrijeme biti onakvo kakvo je i bilo. Dobri su u kontranapadima i akcijama, Wilfried Zaha je igrač svjetske klase, a kada je u situaciji ‘jedan na jedan’, primamo gol. Morali smo da razmišljamo pozitivno, veliki je udarac kada gubite 1:0, tako da smo morali da budemo bolji u nastavku, a tako je i bilo“, naglasio je Klopp.

Njemački stručnjak je istakao i da je njegov tim imao sreće, ali da se Palace nije predavao do samog kraja.

“Pokušali smo da kontrolišemo utakmicu, ali nismo bili dovoljno strpljivi. Nisu napuštali svoju polovinu, tako da smo pokušali da igramo na malom prostoru. Imali su i oni svoje kontranapade, tako su i dolazili do šansi. Mislim da je bio faul nad Van Dijkom, oni uvijek blokiraju izuzetno grubo, ali su poslije toga postigli gol za 2:2.”

“Imali smo sreće da povedemo 3:2, ali su oni prijetili konstantno. Zbog toga je ovo veliki rezultat, imamo 60 bodova, što je ljudo. Ponosan sam, desile su se neke stvari koje nam nisu bile potrebne, sada nam fale igrači, ali imamo nekoliko slobodnih dana koje ćemo iskoristiti za oporavak”, istakao je Klopp.

Klopp se osvrnuo i na Salahovu igru, pošto je egipatski nogometaš došao do 50. gola u Premier ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!