NaslovnicaVijestiKlopp objasnio zašto je ostavio Coutinha na klupi na utakmici protiv Evertona

Klopp objasnio zašto je ostavio Coutinha na klupi na utakmici protiv Evertona

Trener Liverpoola Jurgen Klopp odlučio je odmoriti najboljeg igrača svog tima Philippea Coutinha, kao i Roberta Firmina na derbiju protiv Evertona.

Klopp objasnio zašto je ostavio Coutinha na klupi

Rezultat je na kraju utakmice glasio 1-1, a njemački stručnjak je dobio mnogo kritika upravo zbog ovog poteza.

Vodstvo Liverpoolu pred kraj prvog poluvremena donio im je najbolji strijelac ove sezone, sjajni Mohamed Salah, kojem je to bio 13. gol u Premier ligi u 16. nastupu.

Međutim, uprkos velikoj dominaciji domaćina, Everton je uspio izjednačiti u 77. minuti golom Waynea Rooneya, a rezultat se nakon toga više nije mijenjao.

Klopp objasnio zašto je ostavio Coutinha na klupi

Coutinho i Firmino su sredinom prošlog tjedna počeli utakmicu protiv Spartak Moskve u Ligi prvaka od prve minute, te su odigrali svih 90 minuta. Klopp je priznao kako je donio odluku o njihovom ostanku na klupi na savjet liječničke ekipe Liverpoola.

Na pitanje novinara da li bi rizik bio prevelik da su njih dvojica igrali protiv tima sa Goodison Parka, Klopp je odgovorio: “Da, ali to bi zvučalo kao izgovor. Ne trebaju mi izgovori.”

“Želim pobijediti u svakoj utakmici, ali s druge strane, ja radim sa ljudskim bićima koje viđam svakodnevno. Znam kad imaju bol u grlu, koljenu ili bilo šta drugo. Zatim, tu postoji još 11 igrača koji su vrhunskog kvaliteta i spremni da zaigraju.”

[su_watch_live_football]

“Uvijek me savjetuju. Imam 500,000 informacija, ali na kraju ja donosim odluku. Roberto Firmino i Philippe Coutinho su mogli igrati. Nitko mi nije rekao da ih izostavim. Emre Can i Georginio Wijnaldum također, ali nisu nam nedostajali.”

Mnogi navijači Liverpoola smatraju kako je Jurgen Klopp napravio grešku izostavivši Coutinha, te da je glavni krivac za neriješen rezultat.

Liverpool je trenutno petoplasirani sa 30 osvojenih bodova nakon 16 odigranih kola. Ispred njih se nalazi Burnley sa bodom više, ali i utakmicom više, kao i Chelsea koji ima 35 bodova.
Na drugom mjestu se nalazi Manchester United sa također 35 bodova, dok je uvjerljivo vodeći Manchester City sa čak 46 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!