NaslovnicaVijestiKlopp objasnio zašto Liverpool nikad nije poslao ponudu za Aubameyanga

Klopp objasnio zašto Liverpool nikad nije poslao ponudu za Aubameyanga

Prelazni rok nije prošao onako kako su očekivali navijači Liverpoola. Dolazak Virgila van Dijka kao najskupljeg pojačanja u povijesti kluba dao im je nadu kako će na Anfield doći još nekoliko zvijezda, ali to se nije dogodilo.

Klopp ne želi Aubameyanga

Dogodilo se potpuno suprotno, klub je napustila najveća zvijezda Philippe Coutinho, koji je otišao u Barcelonu za 160 miliona eura. Nakon njegovog odlaska, Liverpool se počeo povezivati sa dovođenjem Riyada Mahreza ili Thomasa Lemara, ali je Jurgen Klopp izjavio kako ne planira ove zime dovesti zamjenu za Brazilca, te je tako izazvao bijes navijača.

Pored svega toga, ispostavilo se kako ni špekulacije o prijevremenom dolasku Nabyja Keite nisu istinite, te će on doći tek sljedećeg ljeta. Liverpool po svemu sudeći neće dovesti nova pojačanja do kraja zimskog prelaznog roka, unatoč tome što se svi njihovi rivali pojačavaju.

Arsenal je blizu dovođenja napadača Borussije Dortmund Pierre-Emericka Aubameyanga, za kojeg mnogi Liverpoolovi navijači smatraju kako bi bio pravi izbor za njihov tim.

Ipak, njegov bivši trener Jurgen Klopp se ne slaže s tim. On je rekao: “Auba je stvarno dobar momak. Kada čitate priče o njemu u novinama, zapitate se da li se to sve mora događati. Međutim, te stvari nisu uvijek onakve kakvim ih predstavljaju. Na kraju će svi biti sretni. Iako je prošlog ljeta navodno želio otići u Kinu, on je u prvom dijelu ove sezone postigao dosta golova. On je izvrstan igrač, ali ne igra na poziciji na kojoj su nam potrebna pojačanja.”

[su_bonus]

Bili isfrustrirani ili ne, navijači Liverpoola se moraju složiti s ovom izjavom njemačkog stručnjaka, postizanje golova nije problem s kojim se njihov tim suočava ove sezone. Njihov napadački trio Mane – Firmino – Salah je postigao čak 51 gol ove sezone u svim takmičenjima.

‘Redsi’ se trenutno nalaze na četvrtom mjestu u Premier ligi sa 47 osvojenih bodova iz 24 odigrana kola, te imaju dva boda više od petoplasiranog Tottenham Hotspura, odnosno tri boda manje od trećeplasiranog Chelseaja.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!