NaslovnicaVijestiKlopp potvrdio da se Lucas povrijedio tokom izvođenja penala

Klopp potvrdio da se Lucas povrijedio tokom izvođenja penala

Trener Liverpoola Jurgen Klopp otkrio je da je Lucas Leiva pretrpio povredu tokom izvođenja penala u nedjeljnom finalu Capital One Cupa protiv Manchester Cityja.

Klopp potvrdio da se Lucas povrijedio tokom izvođenja penala

“Redsi” su na Wembleyu poraženi od Manuel Pellegrinijevog tima ukupnim rezultatom 4-2. “Građani” su poveli preko Fernandinha, ali je Liverpool golom Philippea Coutinha poravnao rezultat. U produžecima nismo vidjeli golove, pa je pobjednik odlučen nakon izvođenja penala.

Međutim, strijelac izjednačujućeg gola Coutinho je promašio penal, kao i Lucas Leiva i Adam Lallana, te su omogućili Cityju osvajanje prvog trofeja ove sezone.

Na press konferenciji pred sutrašnju utakmicu protiv istog protivnika, ali ovaj put u Premier ligi, Klopp je otkrio da se Lucas povrijedio tokom izvođenja penala.

“Trening je tek danas u pet sati. Čini mi se da Lucas neće biti na raspolaganju”, rekao je njemački stručnjak.

“Ima problema sa mišićima noge. Povrijedio se tokom izvođenja jedanaesterca.”

Vijest o Lucasovoj povredi je posljednja stvar koju bi Klopp želio čuti, nakon što je 29-godišnjak odigrao sjajnu utakmicu u nedjelju.

Tim sa Anfielda će imati priliku pred svojim navijačima osvetiti se za poraz već sutra. Ove sezone tim Jurgena Kloppa se muči sa pronalaskom forme, a sve je manje nade da će se uspjeti kvalifikovati u europska takmičenja sljedeće sezone.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!