NaslovnicaVijestiKlopp pred uzvrat protiv Atletica: Anfield je naš najveći adut

Klopp pred uzvrat protiv Atletica: Anfield je naš najveći adut

Jurgen Klopp, trener Liverpoola, izjavio je pred uzvratnu utakmicu protiv Atletico Madrida da je njihova najveća prednost Anfield, odnosno atmosfera koju prave njihovi navijači.

Aktualni prvak elitnog europskog klupskog natjecanja u srijedu dočekuje španjolskog predstavnika. Pred Redsima nije lak zadatak, pošto su u prvoj utakmici poraženi sa 1:0.

“Mnogi igrači Atletica nisu igrali na Anfieldu i želimo da to iskoristimo. Naši navijači biće naša prednost. Igraćemo protiv ekipe koja se duboko brani i igra na kontranapad, svaki njihov igrač je prijetnja. Poštujem ih, ali postoji način da se igra i protiv takvog tima. Nadam se da ćemo ga pronaći. Moramo da pokažemo da smo naučili šta treba iz prvog susreta”, rekao je Klop.

“Ne smijemo da se bojimo. Ako budemo uplašeni, nećemo moći da igramo svoju igru. Siguran sam da ćemo imati šansi, samo treba da ih iskoristimo”.

Zbog epidemije koronavirusa utakmice u Španjolskoj će se igrati bez prisustva navijača, dok je u Italiji obustavljeno natjecanje.

“Svi igrači su u ovom momentu zdravi. Kakva god odluka da se donese, mi ćemo je poštovati. Mada, ne znam koliko smisla u ovom momentu ima igranje pred praznim tribinama. Ali tako je kako je. Postoje stvari koje su važnije od nogometa, u ovom momentu to shvatamo. Moramo da pronađemo rješenja. Ali ja ne znam dovoljno”.

Na kraju je Klopp potvrdio da Alisson neće biti spreman za duel sa Atleticom, dok bi kapetan Jordan Henderson trebalo da se vrati u tim.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!