NaslovnicaVijestiKlopp: Ako se ovo desi, završiću trenersku karijeru

Klopp: Ako se ovo desi, završiću trenersku karijeru

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp rekao je kako na Anfieldu planira da ostane do 2024. godine, kada mu istekne ugovor sa Redsima, a da će potom pauzirati od nogometa i nakon toga donijeti odluku o budućnosti.

Njemački stručnjak je u posljednje dvije sezone ostvario velike uspehe sa Liverpoolom, koji je osvojio naslove u Premier ligi, Ligi prvaka, UEFA Superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu. Klopp je takođe imenovan za najboljeg menadžera u Premier ligi u protekloj sezoni.

Uprkos tim uspjesima, Klopp ne planira da bude na klupi Liverpoola dovijeka, već zna kada će tačno napustiti Anfield. To će se desiti za četiri godine, barem ukoliko sve bude po planu.

“Pauziraću godinu dana i pitaću sebe da da li mi nedostaje nogomet. Ako odgovor bude ne, onda će to biti kraj za trenera Jurgena Kloppa. Ako jednog dana više ne budem trener, postoji jedna stvar koja mi neće nedostajati, a to je brutalna tenzija pred sam početak utakmice”, naglasio je Klopp.

Liverpool je već počeo pripreme za sezonu u kojoj će braniti prvi naslov prvaka poslij 30 godina, a ona startuje 12. rujna. Klopp ističe da su Redsi odlučni u namjeri da nastave sa uspjesima i osvajanjem trofeja.

“Cijeli klub jedva čeka novu sezonu, želimo da budemo još bolji. Želimo da jurimo rivale i loptu preko cijelog terena, da nastavimo da budemo neprijatan tim protiv kojeg nije zabavno igrati”, rekao je Klopp.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!