NaslovnicaVijestiKLOPP ZABRINUO NAVIJAČE LIVERPOOLA: Jedna od najvećih zvijezda ne igra protiv Barce!

KLOPP ZABRINUO NAVIJAČE LIVERPOOLA: Jedna od najvećih zvijezda ne igra protiv Barce!

Trener Liverpoola Jurgen Klopp priznao je kako će napadač i jedna od najvećih zvijezda njegovog tima Roberto Firmino najvjerovatnije propustiti uzvratni susret polufinala Lige prvaka protiv Barcelone na Anfieldu.

Firmino ne igra protiv Barcelone

Brazilac nije započeo niti prvi susret od prve minute na Camp Nouu, ali je ušao u igru 11 minuta prije kraja. Ipak, ‘Redsi’ su pretrpjeli težak poraz od čak 3-0, te ih čeka jako težak zadatak u srijedu.

Firmino također nije pozvan ni za današnju utakmicu protiv Newcastle Uniteda, koju moraju dobiti pod svaku cijenu ukoliko žele osvojiti titulu prvaka Premier lige. U intervjuu pred ovaj susret na St. James Parku, Klopp je upitan o stanju u kojem se nalazi Roberto, na što je on odgovorio: “Bobby nije započeo susret protiv Barcelone. Imao je problema sa povredom, još uvijek ih ima. Jednostavno ne može igrati, moramo prihvatiti to. Medicinsko osoblje je reklo da nema šanse da igra.”

Zatim, na pitanje da li će on biti dostupan za uzvrat protiv španjolskog prvaka, njemački stručnjak je dodao: “Šanse za to nisu velike, takva je situacija. Mislio je kako će se brže oporaviti, ali nije uspio. Male su šanse da će zaigrati.”

Klopp je napravio četiri izmjene u početnih jedanaest za današnju utakmicu u odnosu na utakmicu protiv Barce. Priliku u vrhu napada dobio je Daniel Sturridge, dok se kapiten Jordan Henderson vratio u vezni red umjesto također povrijeđenog Nabyja Keite, koji neće igrati do kraja sezone. S druge strane, njihov najveći rival u borbi za titulu ove sezone, Manchester City, u okviru ovog 37. kola će u ponedjeljak igrati protiv Leicester Cityja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!