NaslovnicaVijestiKlopp: Bio sam šokiran u potpunosti, žao mi je Cityja...

Klopp: Bio sam šokiran u potpunosti, žao mi je Cityja…

Liverpool je slavio na gostovanju Norwichu minimalnim rezultatom, iako teže nego što se očekivalo, i tako nastavio fantastični pobjednički niz, približivši se matematičkom osvajanju titule.

Klopp

“Iz više razloga je ovdje bilo teško. Vjetar, organizovan protivnik, naš način igre u prvom poluvremenu… Distanca između linija je bila velika, slali smo duge lopte više nego što treba, a to nismo željeli”, rekao je Klopp.

Duel na Carrow Roadu riješio je Sadio Mane pogotkom u 78. minutu.

“Ušao je sa klupe, bio je svjež, i pomogao nam je da pobijedimo. Moram da vidim ponovo taj gol, ali djeluje da je bio sjajan”.

Klub sa Anfielda krupnim koracima gazi ka tituli. Trenutno ima čak 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

“Razlika je suluda, zaista, i teško mi je da razumijem kako je toliko. Možda nisam dovoljno pametan, ili možda samo nikad nisam bio u ovakvoj situaciji. Nevjerovatno je i teško je što je tako… Odem nekad u svlačionicu i svašta bih rekao igračima, ali onda pomislim ‘oh, trebalo bi da im čestitam na svemu’. U svakom slučaju, bila su ovo važna tri boda za nas”.

Klopp je prokomentirao i kaznu koju je UEFA izrekla Manchester Cityju, a to je zabrana učešća u Ligi prvaka naredne dvije sezone.

“Bio sam šokiran, u potpunosti. Sve što bih rekao želim da ima veze sa nogometom, a ono što su oni uradili za nogomet je sjajno. U ostale stvari se ne bih miješao”, istakao je Klopp i dodao:

“Žao mi je Pepa i igrača, ali tako je kako je. Mogu da se žale, pa da vide šta će biti. Očigledno da je ozbiljna situacija, ali to ne mijenja činjenicu da oni igraju sjajno i da će uvijek tako biti”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!