NaslovnicaVijestiKlubovi ne žele da čuju, ali Infantino je uporan! FIFA pokreće novo...

Klubovi ne žele da čuju, ali Infantino je uporan! FIFA pokreće novo takmičenje!

Gianni Infantino, predsjednik svjetske nogometne federacija, najavio je da FIFA pokreće novo takmičenje za klubove 2021. godine, odnosno još uvijek radi na organizaciji, a kako će na kraju izgledati format i ko će uopšte učestovati na takvom takmičenju, ostaje još da se vidi…

FIFA pokreće novo takmičenje

Međunarodna federacija nogometnih asocijacija /FIFA/ nastaviće sa sprovođenjem plana o organizovanju Svjetskog prvenstva u nogometu za klubove sa 24 tima, koje bi trebalo da se održava od 2021. godine, izjavio je predsjednik FIFA Gianni Infantino.

On je na konferenciji za novinare rekao da je odluka donesena tokom današnjeg sastanka Savjeta FIFA.

Infantino je odluku saopštio nakon što ga je Udruženje europskih klubova u pismu pozvalo da ne donosi sada takvu odluku, uz upozorenje da europski klubovi neće učestvovati na turniru 2021. godine.

S obzirom na veliki broj utakmica tokom sezone u europskim takmičenjima, ligama i domaćim kupovima, jasno je zbog čega su klubovi izričito protiv ovakvog takmičenja, koje bi predstavljalo dodatno opterećenje.

Predsjednik FIFA izrazio je uvjerenje da je održavanje Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine sa 48 timova “dostižno”, uz napomenu da će nogometna federacija nastaviti da proučava opcije.

“Ukoliko se to desi – fantastično. Ukoliko ne – opet fantastično”, dodao je Infantino.

Savjet FIFA odlučio je i to da se video-tehnologija “VAR” koristi na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene, koje se u junu održava u Francuskoj.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!