NaslovnicaVijestiKo su potencijalni kandidati za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Ko su potencijalni kandidati za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Nakon loših partija u kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje su dostigle vrhunac današnjim porazom protiv reprezentacije Armenije, Robert Prosinečki podnio je ostavku na mjesto selektora. Kvalifikacije su već izgubljene ali “Zmajevi” još uvijek, preko Lige nacija imaju šansu da se plasiraju na Euro. Ko će u baražu voditi reprezentaciju?

Prosinečki

Nakon blamaže u Armeniji i poraza 4-2, selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, ekspresno je podnio ostavku. Rekao je kako je razočaran rezultatima te kako se prihvatio posla jer je vjerovao u kvalitet ove reprezentacije, ali očigledno nešto nije štimalo.

Ko će naslijediti “Žutog” trebali bi saznati u narednom periodu. Mnogo imena je u opticaju, ali kao glavna tri kandidata ovoga pota se ističu (ponovo) Amar Osim, (ponovo) Sergej Barbarez i možda kandidat sa najviše šansi Vinko Marinović.

Amar Osim je u prošlom izboru u finalnom krugu poražen od Prosinečkog, na veliko negodovanje pojedinih medija i dijela javnosti. U međuvremenu je preuzeo ekipu Željezničara sa kojim pravi vrlo dobre rezultate ove sezone, ali ipak, treba priznati kako su vrhunac njegove karijere upravo uspjesi sa Željezničarem.

Jedan, jedini i pravi kapite kod najvjernijih navijača reprezntacije BiH, Sergej Barbarez, ponovo će se naći među kandidati za novog selektora. Jedan od najvećih igrača koje je ova država imala i najomiljeni među navijačima ipak od završetka karijere davne 2009. godine nije se bavio nogometom, te je pitanje koliko bi zapravo on bio dobar izbor. Dva puta je ulazio u uži krug i oba puta je poražen.

Treći kandidat i možda najbolje riješenje za reprezentaciju BiH u ovom trenutku je Vinko Marinović. Čovjek koji je pokazao da “zna znanje” u više navrata na domaćoj sceni. Imao je odlične rezultat se Borcem, sa Zrinjskim je postao prvak BiH, izabran je za najboljeg trenera ove zemlje, a sa mladom reprezentacijom tri godine pravi vrlo dobre rezultate.

Upravo je on izbacio plejadu novih i mladih igrača, koji su u reprezntaciji Prosinečkog dobili važne uloge u ekipi i kao ispravno i logično riješenje nameće se njegov izbor jer od svih potencijalnih kandidata on je čovjek koji je najbolje upućen u stanje nogometa u BiH.

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!