NaslovnicaVijestiNeočekivan komentar Pepa Guardiole na suđenje protiv Swanseaja

Neočekivan komentar Pepa Guardiole na suđenje protiv Swanseaja

City je nakon velikog preokreta savladao Swansea i plasirao se u polufinale FA Kupa, ali u centru pažnje bile su sporne odluke sudaca, a komentar Pepa Guardiole na suđenje je bio pomalo neočekivan.

Manchester City gubio je kod drugoligaša 0:2. Do izjednačenja su stigli nakon spornog penala, a gol za pobjedu zabili iz zaleđa.

Nogometaši Manchester Cityja uz sudačku pomoć nadoknadili s zaostatak od 0:2 kod Swansea Cityja i pobjedom 3:2 izborili polufinale FA kupa.

Domaćin je nakon 29 minuta golovima Grimesa i Celine imao prednost od 2:0, i činilo se kako bi mogli napraviti senzaciju i izbaciti “Građane” iz FA Kupa.

Preokret građana započeo je Bernardo Silva u 69. minuti. Samo devet minuta kasnije pad Sterlinga u šesnaestercu sudac je okarakterizirao kao penal, iako čini se prestrogo. Aguero je preuzeo odgovornost s bijele točke, pogodio okvir gola, no od leđa golmana Nordfeldta lopta se odbija u mrežu.

City je pobjedu osigurao u 89. minuti golom Agüera koji je u tom trenutku bio u zaleđu, što se jasno vidjelo na ponovljenom snimku.

“Ako nije bio penal, izvinjavam se. Ako je bio ofsajd – i za to se izvinjavam”, rekao je trener Manchester Cityja Pep Guardiola nakon susreta i naglasio da nije vidio snimke te dvije situacije.

“Zašto nismo imali VAR? To je pitanje za čelnike takmičenja”, dodao je Guardiola. Inače, U FA Kupu dozvoljena je upotreba VAR-a, ali na stadionu Swanseaja nema mogućnosti da se on koristi, na šta je španjolski stručnjak i skrenuo pažnju.

Guardiola momčad tako se priključila Watforda u polufinalu FA kupa, a kasnije je plasman u polufinale izborio i Wolverhampton, pobjedom nad Manchester Unitedom.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!