NaslovnicaVijestiKONAČNO: David de Gea spreman potpisati novi ugovor sa Manchester Unitedom, ali...

KONAČNO: David de Gea spreman potpisati novi ugovor sa Manchester Unitedom, ali uz jedan uslov!

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je pun riječi hvale na račun zvijezde svog tima Davida de Gee, koji je pružio sjajan nastup na sinoćnjoj utakmici protiv Young Boysa u Ligi prvaka. ‘Crveni vragovi’ su na kraju uspjeli slaviti minimalnim rezultatom, a gol u 90. minuti je postigao Marouane Fellaini, koji ih je tako odveo u nokaut fazu takmičenja.

De Gea spreman produžiti ugovor

Međutim, sve je moglo biti drugačije da u 70. minuti De Gea nije izveo jednu od najboljih obrana u sezoni, kada je zadržao svoj tim u igri. Naime, tom prilikom se u velikoj gužvi udarac jednog od igrača Young Boysa odbio od njegovog suigrača, a De Gea je loptu u posljednjim trenucima uspio zaustaviti na gol liniji.

Mourinho je toliko bio oduševljen njegovim nastupom, da je nakon utakmice izjavio kako je Španjolac najbolji golman na svijetu. Naime, rekao je: “Bio nam je potreban najbolji golman na svijetu. U ovom slučaju, imamo jednog takvog i znam da želi ostati u klubu. Također znam da uprava želi njegov ostanak, i nadam se, prije ili kasnije, da će biti postignut dogovor.”

Pitanje je gdje bi United bio ove sezone bez Davida de Gee, a posebno u proteklih nekoliko sezona, kada je redovno biran za igrača godine na Old Traffordu. Svi u klubu se nadaju kako će pristati na produženje ugovora, s obzirom da mu trenutni ističe na kraju sezone, odnosno sljedećeg ljeta. Ipak, Manchester Evening News danas je izvijestio kako i on sam razmišlja o ostanku, te da je već održao razgovore sa čelnicima kluba. 28-godišnjak je navodno poručio kako želi potpisati novi ugovor, ali uz jedan uslov, a riječ je o tome da postane jedan od najplaćenijih igrača na Old Traffordu. Navodno, traži oko 300,000 funti tjedno, na što će izvršni potpredsjednik Ed Woodward morati pristati, inače bi trenutno ključni igrač njegovog tima zaista mogao otići.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!