NaslovnicaVijestiKONAČNO ODGOVORIO: Messi na sjajan način odgovorio na poziv Ronalda da mu...

KONAČNO ODGOVORIO: Messi na sjajan način odgovorio na poziv Ronalda da mu se pridruži u Italiji!

Lionel Messi je igrač koji je ubjedljivo privukao najviše pažnje svojim nastupima u posljednjih mjesec dana, pred početak zimske pauze. Nakon osvojenog upitnog petog mjesta u izboru za ovogodišnju Zlatnu loptu, Argentinac je ubacio u brzinu više i pokazao cijelom nogometnom svijetu kako mu je učinjena velika nepravda.

Messi odbio Ronaldovu ponudu

U tri ligaške utakmice nakon ceremonije dodjele Zlatne lopte, 31-godišnjak je postigao šest golova, a njegova Barcelona će u novu godinu ući sa prvog mjesta na tabeli. On je trenutno vodeći strijelac u ligama petice sa ukupno 14 postignutih golova, unatoč tome što nije igrao skoro mjesec dana zbog povrede ruke.

Nema sumnje kako su on i Cristiano Ronaldo ubjedljivo najbolji igrači svijeta u posljednjih više od deset godina, a mnogi ih svrstavaju u sami vrh najboljih igrača u povijesti nogometa. Iako nikada nisu osvojili Svjetsko prvenstvo sa reprezentacijama, briljiraju svojim nastupima na klupskom nivou iz sezone u sezonu. Ipak, jedna stvar zbog kojeg Messija brojni kritičari potcjenjuju je činjenica da je cijelu karijeru proveo u Barceloni, dok je Ronaldo s druge strane bio uspješan u Manchester Unitedu i Real Madridu, a nastavlja impresionirati i u dresu Juventusa ove sezone.

U nedavnom intervjuu, portugalski napadač je poslao poruku bivšem najvećem rivalu u La Ligi izjavivši kako bi mu se trebao pridružiti u Seriji A, te se i tamo dokazati, baš poput njega. Messi mu je konačno odgovorio na taj poziv, a po svemu sudeći od njegovog odlaska u Italiju neće biti ništa.

U intervjuu za Marcu, on je rekao: “Da li ću prihvatiti Ronaldovu ponudu da se pridružim Seriji A? Nije mi potrebna nikakva promjena, već sam u najboljem klubu na svijetu. Moji izazovi se obnavljaju iz godine u godinu, ne treba mi promjena kluba kako bih dobio nove izazove. Kod kuće sam i nije mi potrebna nikakva promjena.”

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!