NaslovnicaVijestiKONAČNO OTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega je Jose Mourinho odbio raditi sa...

KONAČNO OTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega je Jose Mourinho odbio raditi sa Ryanom Giggsom u Unitedu!

Period Josea Mourinha na klupi Manchester Uniteda bio je ispunjen velikim brojem kontroverzi. U dvije i pol godine, koliko je obavljao funkciju trenera, portugalski stručnjak je imao veliki broj svađa sa zvijezdama svog tima, koje je često kritikovao u medijima, kao i čelnike kluba.

Mourinho odbio raditi sa Giggsom

Paul Pogba, Alexis Sanchez, Luke Shaw, Anthony Martial i Eric Bailly su igrači koje je najčešće kritikovao i sa kojima po svemu sudeći nije imao dobar odnos. Pored toga, sukobio se i sa izvršnim potpredsjednikom kluba Edom Woodwardom u više navrata zbog transfer politike i novca kojeg je imao na raspolaganju za nova pojačanja.

U ljeto 2018. godine, tokom prelaznog roka, njihov odnos je dotakao samo dno kada Mourinhu nije ispunjena želja, odnosno kada klub nije doveo defanzivca Tottenham Hotspura Tobyja Alderweirelda. Jose je u tom periodu i sam nekoliko puta javno dao do znanja kako mu je potreban igrač svjetske klase na toj poziciji, s obzirom da je na raspolaganju imao igrače kao što su Chris Smalling, Phil Jones, Eric Bailly, Marcos Rojo i Victor Lindelof. Međutim, Woodward je odbio njegov zahtjev, što je ‘uništilo’ njihov odnos.

Pored svega navedenog, nije bio ni u dobrim odnosima sa bivšim legendarnim igračem kluba Ryanom Giggsom, čiji odlazak je zahtijevao odmah nakon što je stigao na Old Trafford. Prema pisanju engleskih medija u to vrijeme, kada je Mourinho zamijenio Giggsa, tada privremenog trenera, Velšanin se navodno naljutio jer nije on dobio priliku, te je odlučio otići. Ipak, The Times sada otkriva kako to zapravo nije bio pravi razlog njegovog odlaska.

Navodno, iako je klub Giggsu nudio posao u trenerskom timu, kao što sada isto radi Michael Carrick, Mourinho je odbio surađivati s njim jer mu nije vjerovao nakon što je ovaj imao aferu sa bratovom ženom. U izvješću piše: “Woodward je namjeravao zadržati Giggsa, ali se Mourinho protivio toj ideji jer je smatrao kako mu ne može vjerovati zbog izvanbračne veze sa bratovom ženom.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!