NaslovnicaVijestiKONAČNO PRONAŠLI DEFANZIVCA: Manchester United će aktivirati otkupnu klauzulu zvijezde iz Serije...

KONAČNO PRONAŠLI DEFANZIVCA: Manchester United će aktivirati otkupnu klauzulu zvijezde iz Serije A!

Prema pisanju talijanskih medija danas, Manchester United je u pregovorima oko mogućeg dovođenja centralnog defanzivca i jedne od najvećih zvijezda Rome Kostasa Manolasa, za kojeg su navodno spremni aktivirati otkupnu klauzulu.

Manchester United dovodi Manolasa

‘Crveni vragovi’ su već dugo vremena u potrazi za novim pojačanjem kada je u pitanju ta pozicija, a bivšem treneru kluba Joseu Mourinhu ta želja nije ispunjena. Ipak, centralni defanzivac će gotovo sigurno doći sljedećeg ljeta, unatoč odlasku Portugalca sa Old Trafforda prošlog mjeseca.

Manolas se smatra jednim od najboljih igrača na svojoj poziciji u Seriji A, a kako izvještava La Gazzetta dello Sport, njegova otkupna klauzula iznosi ‘tek’ 36 miliona eura, odnosno 32 miliona funti. Čelnici Uniteda su ju spremni aktivirati, ali problem je što ona postaje aktivna tek u junu, te su pregovori sa predstavnicima Rome već navodno započeli.

Na Old Traffordu su za mišljenje pitali i trenutnog privremenog trenera i legendu kluba Ole Gunnara Solskjaera za mišljenje o mogućim pojačanjima ove zime, te mogućim odlaznim transferima. Iako su u ‘rimskoj vučici’ uvjereni kako će uspjeti zadržati Manolasa do kraja sezone, već su počeli tražiti njegovu zamjenu, a prva meta im je defanzivac Sampdorije Joachim Andersen. Manolas se sa dolaskom na Old Trafford također povezivao i prošlog ljeta, te je već priznao kako bi mogao promijeniti klub.

U intervjuu prošlog ljeta on je rekao: “Prirodno je da želite igrati za najveće klubove, kao što su Barcelona, Manchester United, Paris Saint-Germain i Bayern Munchen. Mislim da bih mogao napraviti razliku gdje god da odem, pa čak i u Barceloni, ako nikad nisam razgovarao sa njihovim predstavnicima.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!