NaslovnicaVijestiKOVAČ O ZVIJEZDI CHELSEAJA: Potreban nam je igrač poput njega!

KOVAČ O ZVIJEZDI CHELSEAJA: Potreban nam je igrač poput njega!

Prema mišljenju pomoćnog trenera Bayern Munchena Roberta Kovača, zvijezda Chelseaja N’Golo Kante je tip igrača koji je potreban njegovom klubu u ljetnom prelaznom roku.

Robert Kovač pohvalio Kantea

28-godišnjak je u posljednjih nekoliko godina postao jedan od najboljih defanzivnih veznjaka na svijetu, nakon što je osvojio dvije titule prvaka Premier lige sa Chelseajem i Leicesterom, kao i titulu prvaka svijeta sa reprezentacijom Francuske.

On je potpisao novi ugovor sa Chelseajem u novembru, te trenutno zarađuje oko 290,000 funti, a pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija igra na novoj poziciji, s obzirom da je njegovu preuzeo Jorginho.

Za njega interes navodno pokazuje Manchester City, ali će im glavni rival u njegovom dovođenju po svemu sudeći biti Bayern Munchen, koji u ljetnom prelaznom roku pravi potpuni remont tima. Robert Kovač je o Kanteu rekao: “Da biste uspjeli danas, uzet ću Francusku kao primjer, potreban vam je igrač kao N’Golo Kante. On obavlja najteži posao gdje god da igra. Real Madrid ima takve igrače, a Bayern Munchen ih je ranije imao, ali ih danas nemamo.”

Kante je u Chelsea stigao u ljeto 2016. godine iz Leicestera za 36 miliona eura, i od tada je u plavom dresu ukupno odigrao 133 utakmice u svim takmičenjima, postigao sedam golova i podijelio isto toliko asistencija, te osvojio Premier ligu i FA Kup.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!