NaslovnicaVijestiKroos o 'slučaju Bale': Gareth je ljut na klub zbog ovoga

Kroos o ‘slučaju Bale’: Gareth je ljut na klub zbog ovoga

Velšanin u posljednje vrijeme puni stupce medija svojim ponašanjem van terena, a o ‘slučaju Bale’ progovorio je i njegov suigrač Toni Kroos.

o 'slučaju Bale'

Nogometaš madridskog Reala Toni Kroos kaže da situacija u kojoj se nalazi Gareth Bale nije zadovoljavajuća ni za koga u klubu.

Velšanin se od početka godine nalazi u drugom planu kod Zinedinea Zidanea (ukupno 20 utakmica i 3 gola u svim natjecanjima), a povrh svega tokom čitave sezone imao je problema sa ozljedama. Prethodnog ljeta propao mu je unosan transfer u kineski Jiangsu Suning.

Madriđani su tad u poslednjem trenutku odlučili da stopiraju cijeli posao, što je dodatno produbilo loše odnose.

“Mislim da je i dalje ljut zbog toga, pošto je želio da ode. Generalno je cijeli slučaj jako težak i niko nije zadovoljan zbog toga”, otkrio je Kroos i dodao: “Jasno je da Bale nije doveden da bi igrao tako malo, ali je cijela situacija čudna. Srećom, to ne utiče na tim”.

Iskusni napadač (31) ima ugovor sa Realom do 2022. godine, a da li će doći do rastanka ovog ljeta ostaje da se vidi. Iako je još uvijek sve na “dugom štapu”, čini se da najveće šanse za Baleov potpis ima Newcastle, pošto prebogati saudijski vlasnik neće žaliti novac za pojačanja.

Takođe, kao jedna od mogućnosti spominje se i odlazak “preko bare” u MLS ligu, a kao opcije u Premier ligi figuriraju i Manchester United, kao i njegov bivši klub Tottenham. Naravno, sve to je još uvijek u domenu spekulacija, pošto Velšanin tek treba da raščisti odnose sa “kraljevskim klubom”.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!