NaslovnicaVijestiKUPUJE U BIVŠEM KLUBU: Guardiola poručio upravi da mu dovedu jednog od...

KUPUJE U BIVŠEM KLUBU: Guardiola poručio upravi da mu dovedu jednog od najtalentiranijih igrača Barcelone!

Prema pisanju španjolskih medija, trener Manchester Cityja Pep Guardiola poslao je poruku čelnicima kluba da mu dovedu mladog veznjaka Barcelone, a riječ je o Riqui Puigu, čija budućnost na Camp Nouu je pod znakom pitanja nakon što je potvrđen dolazak Frenkieja de Jonga.

Guardiola želi Riqui Puiga

Puig se smatra jednim od najtalentiranijih igrača koji su ‘ponikli’ u La Masiji u posljednjih nekoliko godina, a mnogi navijači katalonskog giganta već ga nazivaju nasljednikom Andresa Inieste, s obzirom da njegov način igre podsjeća na način igre legendarnog Španjolca.

Međutim, čini se kako će se u Barceloni morati potruditi ukoliko žele zadržati jednog od najboljih produkata omladinske škole u posljednjih nekoliko sezona. Kako piše Don Balon, Puig je nezadovoljan zbog dolaska Frenkieja de Jonga, a trener Manchester Cityja Pep Guardiola navodno je spreman to iskoristiti i pokušati ga nagovoriti na dolazak na Etihad.

U izvješću piše kako je on već poručio čelnicima kluba da spreme ponudu za 19-godišnjaka, a ukoliko ga uspiju dovesti, to bi bio veliki udarac za Blaugranu. Guardiola u njemu vidi idealnu dugoročnu zamjenu za Davida Silvu, kojem se uskoro bliži kraj karijere. Silva je ranije ovog mjeseca napunio 33 godine, a za City, u koji je stigao 2010. godine iz Valencije za 29 miliona eura, u proteklih osam godina odigrao je ukupno 373 utakmice, te pritom postigao 70 golova i podijelio 122 asistencije.

S druge strane, Puig je za prvi tim Barcelone debitovao nedavno, na utakmici protiv Cultural Leonese u Kupu kralja početkom decembra, kada je njegov tim slavio rezultatom 4-1, a on je asistirao za posljednji gol.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!