NaslovnicaVijestiLaporta novi predsjednik Barce, ima plan kako da zadrži Messija

Laporta novi predsjednik Barce, ima plan kako da zadrži Messija

Joan Laporta odnio je ubjedljivu pobjedu na izborima za novog predsjednika Barcelone. On će na toj poziciji naslijediti Josepa Mariju Bartomeua, koji je jesenas podnio ostavku nakon velikog pritiska javnosti i navijača, a nedavno je suočen i sa optužbama za koruptivne radnje.

Kako tvrde španolski mediji, Joan Laporta je novi predsjednik Barcelone. Laporta je ubjedljivo uzeo izbore, na kojima je, za sada, osvojio više od 25.000 glasova, odnosno 57,61 posto. Iza sebe je ostavio Victora Fonta, koji je dobio 31,65 posto glasova.

Laporta se tako vraća na predsjedničku funkciju, koju je obavljao u periodu od 2003. do 2010. godine.

Tokom njegovog prvog mandata Barcelona je četiri puta bila prvak Španjolske, dva puta je stigla do pehara Lige prvaka, a osvojila je i UEFA Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i Kup kralja i Superkup Španjolske (tri puta).

Laporta je u ranije u razgovoru za RAC1 rekao kako je primarni zadatak zadržati Lionela Messija u klubu i dodao kako je siguran da Argentinac neće ostati na Camp Nou ako on ne pobijedi na izborima.

“Imam sjajan odnos s Leom i on će razmotriti svaku ponudu koju iznesem pred njega. Međutim, ako ne pobijedim na izborima, Leo neće ostati. To znam. Pobijedim li, Messi će vagati ponude, ali sam siguran da ako neko od ostalih kandidata pobijedi, Messi neće ostati u Španjolskoj” rekao je Laporta.

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!