NaslovnicaVijestiLaporta poslao emotivnu poruku Messiju na inauguraciji

Laporta poslao emotivnu poruku Messiju na inauguraciji

Joan Laporta službeno je stupio na mjesto predsjednika Barcelone i u obraćanju zamolio Lea Messija da ostane u klubu. Novi predsjednik pružio je podršku treneru Koemanu i najavio da će prioritet u narednom periodu biti La Masia i financije.

Prvi zadatak novog predsjednika Barcelone biće da zadrži u ekipi Lionela Messija, a Laporta je u jednom trenutku, prilikom obraćanja pri službenom stupanju na dužnost, gotovo zaplakao obraćajući se “najboljem nogometašu u povijesti”.

“Pokušaćemo da zadržimo Messija. Leo, izvini… Moraš da ostaneš. Volim te i ti to znaš. Svi u Barceloni te vole”, prilično emotivno se Laporta obratio prisutnima na ceremoniji na Camp Nou, među kojima su bili Argentinac i njegovi suigrači.

Laporta je naglasio da trener Ronald Koeman ima potpunu podršku nove uprave.

Novi predsjednik je istakao da je financijska situacija loša, ali ne i zastrašujuća, kao i da je prioritet kluba čuvena škola La Masia, pošto Barcelona želi da nastavi da “proizvodi” igrače.

Laporta je već bio na mjestu predsjednika Barcelone od 2003-2010. godine, a u tom razdoblju klub je ostvarivao fantastične rezultate, osvojivši dvije Lige prvaka i četiri naslova prvaka Španjolske.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!