NaslovnicaVijestiLegenda o Robbieju Fowleru

Legenda o Robbieju Fowleru

Mnogi igrači su zabijali više, drugi talenti su trajali duže, ali niko u historiji Premier Lige nije postigao toliku količinu golova brzinom kojom je to radio Robbie. Uz pomoć bivših saigrača Adam Bates se prisjeća jedne izvanredne karijere.

Robbieju Fowleru

Bivši krilni igrač Engleske reprezentacije pokušava se prisjetiti gola, ali uz velike probleme. Nije pamćenje to što ga muči, iako je prošlo dvadeset godina, sjeća se događaja kao da je bilo jučer. Njegovo tijelo se muči adekvatno prikazati šta se zapravo desilo.

Desilo se na utakmici Engleske U-21 reprezentacije 1993 godine. „Igrali smo protiv San Marina u gostima, pred nekih 200 ljudi“. „Prošao sam lijevom stranom i uputio loš ubačaj, lopta je išla prema šesnaestercu ali iza njega. Kako je uspijeo nije mi jasno“, izjavljuje Sinclair za Sky Sports.

“S ruba šesnaesterca je udario loptu glavom i pogodio. Od očajnog ubačaja napravio je izvanredan, bilo je nevjerovatno. Šokirao sam se kad sam shvatio kako je izvanredan u završnici”. To je bio Sinclarov prvi uvid na Fowlerov nevjerovatan talent za postizanje golova.

Jammie Redknapp je bio standardan u Liverpoolu kad se Robbie Fowler počeo probijati. Njegovo prvo mišljenje o njemu i nije bilo pretjerano pozitivno. „Želim da kažem ovo što pristojnije, ali kad uzmete u obzir njegov fizički izgled i stas, nije trebalo da bude igrač kakav je zapravo bio“, rekao je Redknapp sa nevjericom.

“Nije bio naročito visok, ni atletski građen, imao je čudne pileće noge i trbuh skoro sve vrijeme dok je igrao. Nije posjedovao snagu koju imaju današnji igrači, ali niko, ama baš niko nije mogao da postiže golove kao on”.

Redknappovo prvo uviđenje talenta Robbie Fowlera je bilo na njegovom debiju. „Igrali smo pripremnu utakmicu protiv mlađeg tima. On je igrao naprijed i nije napravio skoro ništa vrijedno pažnje, ali onda je lopta stigla do njega, prošao je jednog odbrambenog igraša i opalio sa nekih dvadesetak metara, zabivši gol“.

OSVOJITE POTPUNO BESPLATNO 100 € (El Clasico)!

Velika NAGRADNA IGRA za subotnji EL CLASICO u kojoj možete osvojiti 100 € u Sportingbet kladionici.

Legenda o Robbieju

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Xabi Alonso donio odluku o svojoj budućnosti

0
Prema objavi Fabrizija Romana, Xabi Alonso će i u idućoj sezoni obnašati ulogu trenera Bayer Leverkusena. Ova informacija će uskoro biti službeno potvrđena. Španjolski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!