NaslovnicaVijestiLegendarni kapiten Barcelone i Argentine se napokon vratio kući: Zbog prijateljstva odbio...

Legendarni kapiten Barcelone i Argentine se napokon vratio kući: Zbog prijateljstva odbio povratak u River Plate i izabrao drugi klub

Nakon Carlosa Teveza, drugi igrač se vratio kući koji je također zlatnim slovima ispisao povijest argentinskog i europskog nogometa. Uloga Juana Sebastiana Verona u ovom transferu bila je presudna.

2005. godine Carlos Tevez i Javier Mascherano otišli su na put u Brazil u Chorintians – iz River Platea Mascherano i iz Boca Juniors Tevez – i od tada su se njihove karijere na mnogo načina ispreplele. Potom su zajedno igrali u West Ham Unitedu jedno desetljeće u argentinskoj reprezentaciji, a od 2020. nadalje – petnaest godina kasnije – opet će se natjecati u Argentini. Carlos Tevez vratio se u Argentinu prije nekog vremena iz Kine, a istim putem krenuo je i 35-godišnji Mascherano, koji je napustio Hebei China Fortune i vratio se u Argentinu na poziv legendarnog Juana Sebastiana Verona, predsjednika Estudiantesa.

NAJGORE IZVEDEN PENAL U POVIJESTI NOGOMETA: Nakon smiješne pripreme obrukao se pred cijelim svijetom!

Mascherano je potpisao ugovor s Estudiantesom na godinu i pol dana, koji će stupiti na snagu u siječnju iduće godine. El Jefecito, ili mali šef, ubuduće će igrati pod taktikom svog bivšeg suigrača iz Barcelone, Gabriela Milita, koji služi kao trener tima u Estudiantesu.

Upravo se zbog prijateljstva sa Veronom i Millitom Mascherana odlučilo za klub izvan Buenos Airesa, budući da nije imao izravnu vezu sa samim Estudiantesom. Mascherano je podrijetlom iz San Lorenza u blizini Rosaria, a bavio se nogometom i formirao se u River Plateu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!