NaslovnicaVijestiLegendarni nogometaš oktrio: Evo ko prema njemu zaslužuje Zlatnu loptu ove godine!

Legendarni nogometaš oktrio: Evo ko prema njemu zaslužuje Zlatnu loptu ove godine!

Mišljenja o tome ko će osvojiti sljedeću Zlatnu loptu su podijeljena. Trenutno je prednost na strani Argentinca, koji iza sebe ima izvanrednu sezonu, dok legendarni australski nogometaš tvrdi da ovu nagradu zaslužuje Ronaldo.

Messi ili Ronaldo

Lionel Messi je favorit za titulu najboljeg nogometaša godine i za osvajanje Zlatne lopte jer ima izvanrednu sezonu sa Barcelonom. Tim Cahill, legendarni australski nogometaš, vjeruje da bi Messijev rival Cristiano Ronaldo trebao osvojiti ovu prestižnu nagradu.

FIFA donijela definitivnu odluku oko broja timova na SP u Kataru!

“Razlog zbog kojeg sam na strani Ronalda je njegov utjecaj na Juventus. Znam, većina se neće složiti s mojim izborom. Napustio je Real i imao snažan utjecaj na novi klub i novu ligu, kakav nisam vidio prije. Nije osvojio Ligi prvaka, ali Juventus je postavio na novu razinu. Vrlo cijenim njegovu profesionalnost “, kaže Cahill.

I Messi i Ronaldo imaju sjajnu sezonu. Argentinac će se boriti s Barcelonom u subotu u finalu kupa Kralja, dok će Portugalci odigrati posljednju utakmicu Juventusa u Seriji A u subotu, gdje je već prije nekoliko sedmica osigurao titulu prvaka.

Oba igrača su vodeći strijelci u svojim ligama i oba nogometaša su već ispali iz Lige prvaka. Pitanje je da li će oni uopšte biti favoriti za ovu nagradu?

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!