NaslovnicaVijestiLIGA NACIJA: Na što se kladiti ovog tjedna? Ovo je sve što...

LIGA NACIJA: Na što se kladiti ovog tjedna? Ovo je sve što trebate znati!

Liga nacija, uspjeh ili promašaj?
Započnimo sa najvažnijim pitanjem od svih, da li je Liga nacija bila uspjeh do sada? Naravno, još je rano za odgovoriti tako nešto, ali za sada su znakovi dobri. U većini slučajeva reprezentacije koriste svoje najbolje igrače, intenzitet utakmica je bolji nego ranije u prijateljskim utakmicama, te izgleda kao da ovo takmičenje zapravo nešto znači igračima i navijačima.

Na što se kladiti u Ligi nacija

Dakle, UEFA zaslužuje pohvalu za ovo. Preuzeli su veliki rizik kreiranjem novog takmičenja, te im se to polako isplaćuje. Naravno, najveću ulogu u svemu ovome igra i mogući odlazak na Europsko prvenstvo preko ovog takmičenja, tako da je kvalitet utakmica daleko veći nego što je bio tokom prethodnih reprezentativnih pauza.

Favoriti za osvajanje Lige nacija
Prije svega, podsjetimo se da samo timovi koji su u skupinama A zapravo mogu osvojiti ovo takmičenje. Francuska je trenutno vodeći favorit sa koeficijentom 3,50, što je i za očekivati nakon što su osvojili Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u tri utakmice u Ligi nacija imaju sedam bodova. Neriješen rezultat ili pobjeda (po koeficijentu od 1,42) protiv Nizozemske u petak bi im osigurao prolazak u polufinale.

S druge strane, koeficijent na Belgiju je pao na 4,50 nakon što su bez ikakvih problema slavili u prve dvije utakmice svoje grupe. Pobjeda ili neriješen rezultat protiv Švicarske u nedjelju, u slučaju da također izbjegnu poraz protiv Islanda u četvrtak će im osigurati mjesto u polufinalu.

Sljedeći favorit je svakako Portugal, koji je vodeći u svojoj grupi nakon pobjeda protiv Italije i Poljske, te je na njih koeficijent 7,00. Neriješen rezultat na gostovanju kod Italije u subotu (po koeficijentu od 3,20) bi im bio dovoljan za prolazak dalje. U slučaju da i izgube tamo, i dalje će imati priliku proći dalje pobjedom protiv Poljske u posljednjoj utakmici.

Pored svih njih, favorit za osvajanje takmičenja je i Španjolska, koja je vodeća u svojoj grupi unatoč porazu protiv Engleske u posljednjoj odigranoj utakmici, te je koeficijent na nju 4,00. Ukoliko ‘Crvena furija’ izbjegne poraz protiv Hrvatske u četvrtak, na što je koeficijent 1,29, najvjerovatnije će osigurati mjesto u polufinalu.

=> Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENE OKLADE!

Timovi koji su razočarali/impresionirali za sada
Veliki neuspjeh Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji po svemu sudeći nije bio slučajan. Nijemci su u svojoj grupi, gdje se još nalaze Francuska i Nizozemska, osvojili tek jedan bod iz tri odigrane utakmice. Za ostanak u skupini A im je potrebna pobjeda u ponedjeljak protiv Nizozemske, koja također ne smije pobijediti Francusku u petak. Čak i u slučaju da se to dogodi, i dalje bi mogli ispasti ukoliko budu imali lošiju gol razliku. Pored njih, u Ligi nacija nije impresionirala ni Hrvatska. ‘Vatreni’ su osvojili također jedan bod, ali imaju veće šanse za ostanak od Joachimovog tima, s obzirom da će odigrati još dvije utakmice.

Što se tiče iznenađenja, Rusija je na dobrom putu da ostvari promociju u skupine A, dok je Švedska, koja je iznenadila sve svojim nastupima na Svjetskom prvenstvu, na pragu ispadanja u skupine C. Pored Rusije, u skupinama B iznenadila je svakako i Bosna i Hercegovina, koja je slavila u sve tri utakmice, te ima 9 bodova, šest više od drugoplasirane Austrije, koja ima odigranu utakmicu manje.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!