NaslovnicaVijestiLIGA PRVAKA: Činjenice koje niste znali o ovom takmičenju nakon jučerašnjeg finala

LIGA PRVAKA: Činjenice koje niste znali o ovom takmičenju nakon jučerašnjeg finala

Da li ste znali da se Cristiano Ronaldo izjednačio s Barcelonom kada je u pitanju broj titula u Ligi prvaka? Da li ste znali da je Sergio Ramos prvi kapetan nakon Franza Beckenbauera, koji je tri puta zaredom postao europski prvak?

LIGA PRVAKA

U nastavku teksta donosimo vam neke zanimljive činjenice o Realu i njihovom uspjehu u Ligi prvaka:

– Real Madrid je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je započela dva finala Lige prvaka sa istom postravom. Tako je 2017. i 2018. Zinedine Zidane imenovao istih jedanaest u finalu: Navas, Carvajal, Ramos; Varane, Marcelo, Casemiro, Modrić, Kroos, Ronaldo, Benzema, Isco

– Cristiano Ronaldo osvojio je peti naslov europskog prvaka i ima što više pobjeda na ovom natjecanju nego što imaju Bayern Munchen, Liverpool i Barcelona.

– Zinedine Zidane osmi je trener u povijesti nogometa, koji je tri puta zaredom osvojio međunarodnu titulu

– Real Madrid je zajedno osvojio 13 naslova Europskog prvaka. Svi engleski klubovi osvojili su 12, svi talijanski 12, a svi njemački klubovi imaju sedam.

>> EPSKA PREDSTAVA u finalu Lige prvaka bi mogla biti njegova zadnja utakmica u dresu Reala: Bale usred velikog slavlja otkrio da…

– Karim Benzema je prvi francuski igrač koji je nakon 2002. godine i Zinedine Zidana, postigao gol u finalu Lige prvaka.

– Zinedine Zidane osvojio je sa Real Madridom pet puta Ligu prvaka. Godine 2002., kao igrač, 2014. kao asistent,  2016., 2017. i 2018. kao trener.

– Sergio Ramos je tek drugi kapetan u povijesti Lige prvaka ili Europskog kupa prvaka, koji je kao kapetan svoje momčadi osvojio naslov tri puta. Prije njega to je uspjelo samo legendarnom Franz Beckenbaueru.

[su_cashout]

– Španjolski klubovi osvojili su čak devet od deset europskih trofeja u posljednjih pet sezona. Samo je Manchester United prošle sezone osvojio Europsku ligu, ostali prvaci su bili klubovi iz Španije

– Real Madrid je prva ekipa u povijesti koja je dva puta zaredom osvojila naslov europskog prvaka tri puta u nizu. Između 1956. i 1960. osvojili su naslov pet puta za redom, a između 2016. i 2018. tri puta. Tri puta prvaci zaredom još su bili Ajax (1971 – 1973) i Bayern Munchen (1974 – 1976).

– Po prvi put u svojoj povijesti, Real Madrid je u istoj sezoni osvojio naslov prvaka Evrope u nogometu i košarci.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!