NaslovnicaVijestiLIGA PRVAKA: Dva preokreta u Gelzenkirhenu, Godin i Gimenez srušili Juventus!

LIGA PRVAKA: Dva preokreta u Gelzenkirhenu, Godin i Gimenez srušili Juventus!

Večeras su odigrana dva susreta osmine finala Lige prvaka. Manchester City je na gostovanju kod Schalkea slavio rezultatom 2-3, dok je Atletico Madrid na svom terenu sa 2-0 slavio protiv Juventusa.

Atletico Madrid slavio protiv Juventusa

‘Građani’ su u Gelzenkirhenu poveli već u 18. minuti kada je golman domaćina Fahrmann uputio jako loš pas defanzivcu Burmi, koji se spetljao, nakon čega mu ju je oduzeo Silva i asistirao Agueru koji je pogodio bez velikih problema.

Schalke je izejdnačio u 38. minuti golom Bentaleba iz penala, da bi Belgijanac samo sedam minuta kasnije ponovo bio siguran sa bijele točke za veliki preokret. U 68. minuti susreta defanzivac gostiju Otamendi je dobio svoj drugi žuti karton, te je isključen.

Uprkos tome, tim Pepa Guardiole je uspio izjednačiti u 85. minuti, kada je gol svom bivšem klubu postigao Leroy Sane, samo nekoliko minuta nakon što je ušao u igru sa klupe. I kad se mnogima činilo kako se rezultat do kraja neće mijenjati, u posljednjoj minuti regularnog vremena za novi preokret na susretu gol postigao Raheem Sterling.

Na drugom susretu, između Atletico Madrida i Juventusa, nismo vidjeli gol sve do 78. minute, kada je za vodstvo ‘Jorgandžija’ pogodio Gimenez. Samo pet minuta nakon toga njegov suigrač iz obrane i kapiten Simeoneove ekipe Godin je pogodio za konačnih 2-0.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!