NaslovnicaVijestiLIONEL MESSI ILI CRISTIANO RONALDO: Tko je imao bolju godinu? Evo što...

LIONEL MESSI ILI CRISTIANO RONALDO: Tko je imao bolju godinu? Evo što kaže statistika!

Juventus je danas slavio protiv Sampdorije rezultatom 2-1 u svojoj posljednjoj ovogodišnjoj utakmici, a strijelac oba gola bio je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u klub iz Torina stigao prošlog ljeta za čak 100 miliona eura iz Real Madrida, a nastavio je impresionirati i ove sezone, te je sa ova dva gola preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca u Seriji A.

Messi imao bolju godinu od Ronalda

Nema sumnje kako će mu glavni cilj u novoj godini biti osvajanje čak četvrte uzastopne Lige prvaka, nakon što je u protekle tri godine bio prvak Europe u dresu Real Madrida. Međutim, ove sezone je konkurencija mnogo jača nego prošle, te nema sumnje kako je uz Juventus i Barcelona jedan od najvećih favorita.

Glavni igrač i kapiten katalonskog giganta Lionel Messi također iza sebe ima fenomenalnu godinu. Bit će zanimljivo vidjeti što će on i Ronaldo ostvariti 2019. godine, no tko je imao uspješniju ovu godinu? Ako je vjerovati samo statistici, pobjednik je Argentinac, i to u svim segmentima.

Iako je Ronaldo danas postigao dva gola u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici, on po prvi put još od 2010. godine nije uspio postići 50 golova, te je zaostao dva gola za Messijem, koji je postigao ukupno 51 gol ove godine. Lionel je također bio bolji i kada su u pitanju asistencije, imao ih je 26, čak duplo više nego Ronaldo, ali je Portugalac bio bolji u dresu reprezentacije sa šest postignutih golova, dva više nego Messi za Argentinu. Ukoliko bi računali i osvojene titule, Ronaldo je u proteklih 12 mjeseci osvojio samo Ligu prvaka, dok je Messi osvajao La Ligu, Kup Kralja, te Superkup Španjolske.

Lionel Messi
Klub i reprezentacija: 54 nastupa, 51 gol, 26 asistencija
Klub: 49 nastupa, 47 golova, 23 asistencije
Reprezentacija: 5 nastupa, 4 gola, 3 asistencije

Cristiano Ronaldo
Klub i reprezentacija: 53 nastupa, 49 golova, 13 asistencija
Klub: 46 nastupa, 43 gola, 12 asistencija
Reprezentacija: 7 nastupa, 6 golova, 1 asistencija

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!