NaslovnicaVijestiLionel Messi otkrio kojih osam igrača će po njegovom mišljenju obilježiti ovo...

Lionel Messi otkrio kojih osam igrača će po njegovom mišljenju obilježiti ovo Svjetsko prvenstvo

Preostalo je tačno sedam dana do početka najpopularnijeg nogometnog takmičenja, a riječ je o Svjetskom prvenstvu, koje se ovog ljeta održava u Rusiji.

Messi imenovao osam igrača

Ovo bi moglo biti posljednje Svjetsko prvenstvo na kojem će nastupiti dva trenutno najbolja igrača svijeta, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, s obzirom da Portugalac ima 33 godine, te je teško za očekivati kako će nastupiti i na Svjetskom prvenstvu u Kataru za četiri godine.

I dok je Ronaldo sa svojom reprezentacijom već osvojio jedno veliko takmičenje, Europsko prvenstvo u Francuskoj prije dvije godine, na Messiju je ovog mjeseca veliki pritisak da pokuša isto učiniti u dresu Argentine. Ipak, novi kapiten Barcelone je svjestan kako njegov tim nije jedan od favorita, a to je priznao i prije nekoliko dana.

U današnjem intervjuu za Daily Mail, 30-godišnjak je naveo osam igrača za koje smatra da će obilježiti ovo takmičenje. On je rekao: “Brazil ima Neymara i Philippea Coutinha. Španjolska ima Andresa Iniestu i Davida Silvu. Njemačka nema takve zvijezde, ali su vrlo solidni. Belgija ima Edena Hazarda i Kevina De Bruynea, a Francuska ima Antoinea Griezmanna i Kyliana Mbappea. Na prvenstvu će nastupiti dosta vrlo dobrih igrača.”

Mnoge je iznenadilo njegovo mišljenje kako trenutni svjetski prvak Njemačka nema zvijezde, kao i to da nije naveo svog najvećeg rivala Cristiana Ronalda. Pored toga, nije imenovao ni Harryja Kanea i Roberta Lewandowskog, koji bi po mišljenju mnogih mogli biti najbolji strijelci prvenstva.

On je također u jučerašnjem intervjuu za Mundo Deportivo komentarisao i mogući dolazak napadača Atletico Madrida i Francuske Antoinea Griezmanna na Camp Nou izjavivši: “Lako je se sporazumjeti sa sjajnim igračima, a Griezmann je jedan od najboljih. Prolazi kroz nevjerovatan period u svojoj karijeri. Na treneru je da odluči gdje bi se uklopio u naš tim, ali očito je da je on veliki igrač i da bismo funkcionisali zajedno. Želimo imati najbolji tim na svijetu, i da bismo postigli to želimo imati najbolje igrače.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!