NaslovnicaVijestiLiverpool će prodati ova tri igrača u predstojećem prijelaznom roku

Liverpool će prodati ova tri igrača u predstojećem prijelaznom roku

Prema pisanju izvora bliskih Liverpoolu, klub sa Anfileda ima namjeru napraviti promjene u igračkom kadru za narednu sezonu. Naravno, ukoliko žele dovesti pojačanja nekog moraju i prodati.

Liverpool

U posljednje vrijeme u medijima se priča da Liverpool ozbiljno prati Marija Gotzea koji nije zadovoljan svojim statusom u Bayernu, a cijena Nijemca na tržištu je oko 30 miliona eura. Ali, druga verzija je da će se Gotze vratiti u Borussiju Dortmund, što je teže za povjerovati, jer je opšte poznato da nije baš poželjan kod navijača ‘Milionera’ nakon što ih je napustio 2013. godine i prešao u Bayern, klub koji je najveći rival Dortmundu.

Olakšavajuća okolnost za Liverpool kod dovođenje Gotzea svakako je to što je trenutni trener Liverpola, Jurgen Klopp bivši trener Gotzea kojeg je trenirao u Dortmundu, tako da on najbolje zna kakav je igrač njemački reprezentativac koji je ‘Elfu donio titulu prvaka svijeta 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali u Bayernu ne dobija dovoljno minuta. Njegov saigrač, Thomas Muller danas je izjavio da Gotze nikako nije zadovoljan svojim statusom u bavarskom klubu.

Današnje izdanje Daily Expressa donosi informaciju da Liverpool planira prodati tri igrača u ljetnom prijelaznom roku, kako bi obezbijedio financijska sredstva za dovođenje novih igrača.

Navodno, na transfer listi Redsa su Mario Balotelli, Christian Benteke i João Carlos Teixeira. Za Balotellija Express kaže da više nikada neće obući dres Liverpoola, a za Bentekea riječu su suvišne, jednostavno van svake je forme ove sezone, i ovakav igrač ne treba Liverpoolu. Teixeira će se teško izboriti za mjesto u prvom timu naredne sezone.

Liverpool ove sezone defitnivno nije ostvario svoje ciljeve jer se nalaze tek na devetoj poziciji sa 44 bda, tako da vjerovatno neće vidjeti Europu sledeće sezone jer je razlike od petog mjesta, koje vodi u Ligu Europe pet bodova, a na tom mjestu se nalazi Bilićev West Ham.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!