NaslovnicaVijestiLUIS SUAREZ OTKRIO: Evo što je Neymar pisao njemu i Messiju u...

LUIS SUAREZ OTKRIO: Evo što je Neymar pisao njemu i Messiju u zajedničkoj whatsapp grupi!

Napadač Barcelone Luis Suarez otkrio je kako je njegov bivši suigrač Neymar učinio sve kako bi se vratio u Barcelonu ovog ljeta, ali do tog transfera na kraju nije došlo, te će Brazilac i ovu sezonu provesti u Paris Saint-Germainu.

Suarez otkrio što mu je Neymar pisao

Dvanaest mjeseci nakon što je napustio Camp Nou u rekordnom transferu vrijednom čak 222 miliona eura, Neymar se svim silama proteklih nekoliko mjeseci želio ponovo pridružiti bliskim prijateljima Luisu Suarezu i Lionelu Messiju.

Međutim, prelazni rok se završio prije dva dana, te je jasno kako on ostaje na Parku prinčeva nakon što čelnici Barcelone nisu uspjeli ispuniti zahtjeve francuskog giganta. U cijelu dramu oko njegovog povratka bili su uključeni i brojni igrači Barce, uključujući Ivana Rakitića i Ousmanea Dembelea, koje su Katalonci navodno nudili Parižanima kao dio transfera, ali dogovor nije postignut.

Suarez je otkrio kako su on, Neymar i Messi bili u kontaktu početkom prelaznog roka, kada je bilo jasno kako brazilski reprezentativac namjerava napustiti PSG. U intervjuu za Fox Sports je rekao: “Razgovarali smo s vremena na vrijeme u grupi, ali ne toliko u posljednje vrijeme. Sada ponovo razgovaramo jer se situacija smirila. Neymar je prolazio kroz komplicirane trenutke i željeli smo poštovati njegovu privatnost.”

Neymar je Barcelonu napustio u ljeto 2017. godine, kada je otišao u PSG sa ciljem da jednog dana osvoji Zlatnu loptu, te da izađe iz sjene Lionela Messija. Suarez otkriva kako su Messi i on tad učinili sve da ga nagovore da ostane, ali bezuspješno.

“Razgovarali smo s Neymarom kada je želio napustiti Barcelonu, svi smo znali da želi otići. Messi i ja smo mu rekli da neće pronaći bolji klub, u kojem će imati veće šanse da osvoji nagrade. Međutim, donio je svoju odluku. Sada je pokušao uraditi sve kako bi se vratio.”

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!