NaslovnicaVijestiManchester United sprema ponudu za metu Manchester Cityja

Manchester United sprema ponudu za metu Manchester Cityja

Jučer je odigran zanimljiv derbi između Manchester Cityja i Manchester Uniteda, na kojem su gosti slavili rezultatom 3-2 nakon velikog preokreta.

Manchester United želi Freda

Tom pobjedom su odgodili proslavu titule Manchester Cityja, kojem su bila potrebna tri boda kako bi i službeno postao prvak Engleske za ovu sezonu, te smanjili zaostatak na tabeli na 13 bodova šest kola prije kraja sezone.

Oba kluba su već počela planirati pojačanja za sljedeću sezonu, a igrač koji se dugo vremena povezivao sa dolaskom u Manchester City, veznjak Shakhtar Donetska Fred, navodno je meta i Manchester Uniteda, pišu engleske novine Mirror.

‘Građani’ su brazilskog reprezentativca pokušali dovesti u zimskom prelaznom roku, ali do transfera nije došlo. Ipak, gotovo je sigurno kako će karijeru nastaviti u Premier ligi, a to je potvrdio i njegov savjetnik i bivši igrač Arsenala Gilberto Silva.

S obzirom da impresionira u posljednjih nekoliko sezona u dresu ukrajinskog kluba, njegova cijena bi mogla dostići i preko 50 miliona eura, a Mourinhov Manchester je također spreman platiti tu cifru. Pored Uniteda i Cityja, Freda prate i u Arsenalu, gdje se nadaju kako bi upravo Gilberto Silva mogao napraviti prevagu.

[su_watch_live_football]

Mourinho je nedavno i sam priznao kako će mu prioritet u ljetnom prelaznom roku biti dovođenje zamjene za dugogodišnjeg igrača Manchester Uniteda Michaela Carricka, koji igra svoju posljednju sezonu na Old Traffordu.

“Moramo dovesti veznog igrača, jer ćemo izgubiti Michaela Carricka. Naravno, potreban nam je balans u timu. Neki od vas (medija) i dalje pišu kako ćemo dovesti tog napadača, tog krilnog igrača… Možete me optužiti za mnoge stvari, ali ne možete reći da sam vam lagao. Kada vam nešto ne kažem, onda to ne kažem, ali vas ne vodim  suprotnim putem. Pratimo i pokušat ćemo dovesti veznog igrača”, rekao je Portugalac u februaru.

Bivši igrač brazilskog Internacionala u Shakhtar je stigao u ljeto 2013. godine za 15 miliona eura, te je od tada za ukrajinski tim odigrao ukupno 149 utakmice, postigao 15 golova i podijelio 13 asistencija u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!