NaslovnicaVijestiManuel Pellegrini: Posao još uvijek nije odrađen

Manuel Pellegrini: Posao još uvijek nije odrađen

Trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini poslije utakmice je inzistirao da posao još uvijek nije odrađen, iako je njegov tim ubjedljivo slavio protiv Dynamo Kieva rezultatom 1-3.

toure

“Građani” su odigrali sjajnu utakmicu i potpuno su zasluženo jednom nogom ušli u četvrtfinale.

Golovima Sergija Aguera i Davida Silve iz prvog poluvremena City je stekao veliku prednost. U nastavku susreta gol za Kijevljane postiže Vitaliy Buyalskiy, a pred sami kraj utakmice sve dileme oko pobjednika riješio je Yaya Toure fenomenalnim golom.

“Veoma sam sretan. Ovo je važan rezultat, ali ništa još nije gotovo. Mislim da je najgora stvar koju možemo uraditi je misliti da smo već prošli jer smo slavili 3-1 u gostima. Međutim, trebamo misliti i na utakmicu kod kuće.”

“Važno je da shvatimo da igramo protiv velikog tima, i veoma je bitno da odigramo dobro i kod kuće. Ali, mislim da je pobjeda u gostima sa dva gola razlike vrlo dobar rezultat. Igrali smo jako dobro, stvorili smo dosta šansi i vršili dobro presing.”

“Možda je i bilo nekih trenutaka sumnje prilikom rezultata 1-2, ali na kraju smo preuzeli kontrolu i postigli taj treći gol.”

Prolazak u osminu finala Lige prvaka bi predstavljao veliku stvar za “Građane”, koji su u prethodne dvije sezone ispadali upravo u ovoj fazi takmičenja.

“Važno je poboljšanje iz godine u godinu u Ligi prvaka. Rekao sam to i prije, nismo imali sreće jer smo igrali protiv Barcelone u prethodne dvije sezone. Sada protiv Dynama se nadam da možemo proći dalje. U posljednjih osam svašta se može dogoditi.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!